Erdoğan-Biden görüşmesi için kritik adım: Suriye operasyonu neye bağlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın G-20 zirvesinde gerçekleştireceği görüşmeye dair dikkat çeken Suriye detayı ortaya çıktı.

GÜNDEM 21.10.2021, 09:50
29
Erdoğan-Biden görüşmesi için kritik adım: Suriye operasyonu neye bağlı
Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, İtalya'nın başketi Roma’daki G-20 Zirvesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi hakkında önemli bir yazı kaleme aldı.
Sarıkaya, "Putin’in salgını gerekçe gösterip, Roma’ya gitmeme kararı aldığı ve video konferans ile katılacağını açıkladığı Zirve’ye, Biden’ın nasıl bir tutum sergileyeceğine ilişkin de bir veri yok. İddia o ki eğer Erdoğan-Biden görüşmesi olmazsa Suriye’deki operasyon hız kazanır" dedi.
Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirmeyi planladığı askeri operasyon için önemli detayı gündeme alan Sarıkaya yazısında, "Görünen o ki Genel Kurul’da muhalefetin eleştirileri olsa da sonuçta Tezkere çok rahat geçer… Nitekim dün CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyareti sonrasındaki basın açıklaması sırasında İYİ Parti lideri Akşener de eleştirilerinin olabileceğini ancak desteklerini esirgemeyeceklerini açıkladı. Hem Cumhurbaşkanı, hem Milli Savunma ve İçişleri bakanlarının tahammül sınırının aşıldığını açıkladıkları Suriye’de Tezkere sonrası bir gelişme söz konusu olabilir mi? Tezkere sonrasına ilişkin Ankara’daki en önemli beklenti de burada başlıyor. Sahayı iyi gözlemleyenler bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki, özellikle de Fırat Kalkanı ile Barış Pınarı arasındaki bölgedeki hareketliliğine dikkat çekiyor. Ancak askeri diplomasiyle ilgili kişiler bu hareketliliğin bir operasyona dönüşme sürecinin Roma’daki G-20 Zirvesi’ne bağlı olduğunun da altını çiziyor. Onları bu düşünceye sevk eden de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında Roma G-20 Zirvesi sırasında bir görüşmenin olup olmayacağı…" ifadesini kullandı.
Sarıkaya, yazısına şöyle devam etti:
"Görüşmeye ilişkin taraflar niyetini dile getirdi, ancak Beyaz Saray’dan kadar görüşmenin olup olmayacağına ilişkin düne kadar bir açıklama gelmedi. Hatta Putin’in salgını gerekçe gösterip, Roma’ya gitmeme kararı aldığı ve video konferans ile katılacağını açıkladığı Zirve’ye, Biden’ın nasıl bir tutum sergileyeceğine ilişkin de bir veri yok. İddia o ki eğer Erdoğan-Biden görüşmesi olmazsa Suriye’deki operasyon hız kazanır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı