Erdoğan buna ne diyecek? AKP'li belediyenin faiz gideri pes dedirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz mesajları vererek 'Nas var' derken bir yandan belediyelerinin faiz giderleri sürüyor. AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık faiz gideri pes dedirtti...

EKONOMİ 06.12.2021, 11:30
17
Erdoğan buna ne diyecek? AKP'li belediyenin faiz gideri pes dedirtti
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıllık faize ayrılan bütçeye ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Belediyenin 2020 yılı gelir-gider ve faaliyet sonuçları tablosu Sayıştay tarafından paylaşıldı. 2020 yılı Sayıştay Denetim Raporunda Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıllık faiz gideri 231 milyon TL oldu. 2019 yılında faiz gideri 120 milyon TL, 2018 yılında da 172 milyon TL olan Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu verilere göre son 1 yılda bütçeden faize ayrılan gideri yüzde 92 arttı. Genel faiz gideri ise 721 milyon TL oldu.
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi faiz giderlerinin artmasına basın toplantısında tepki gösterdi. AK Parti iktidarının yaptıkları ile söyledikleri arasında uçurumun olduğuna vurgu yapan İl Başkanı Saydam, “AK Parti, mikrofonun karşısına geçince faizin haram olduğunu söylüyor. Uygulamalarıyla konuşmasının tam tersini yapıyor.” dedi.
Vatandaşın AK Parti'nin ne dediğine değil, ne yaptığına bakması gerektiğini söyleyen Saydam, şöyle konuştu:
“Belediye kaynakları sömürülüyor. Ortaya konulan bir hizmette yok. Ortada sadece eğlence var. Sayıştay raporunda faize ayrılan bütçenin arttığını görüyoruz. Konyalının parası faizcilere aktarılmış. Konyalının güç şekilde kazandığı, faizcilere aktarılıyor. Bundan 30-40 yıl önceki Erbakan Hocamızın bütçe konuşmalarını hatırlayın. Hala aynı şeyleri konuşuyoruz. İsimler değişiyor, zihniyet değişmiyor. Halbuki geçmişte biz arkamızda hükümet desteği olmadan, zor şartlarda bu şehri 15 yıl yönettik. Borç yapmadan, faiz ödemeden ve israf etmeden en büyük yatırımları yaptık. Bu kaynaklar sizin. Vebali vardır. Sizin adınıza düzgünce yönetecek bir idareye teslim edin.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı