Erdoğan'dan anayasa çıkışı: Aile konusunu da düzenleme içine koyacağız

Astana’dan dönüşünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Anayasa değişikliği ile ilgili “Olay sadece başörtüsü olayı değil. Aile konusunu da düzenlemenin içerisine koyalım istiyoruz.” dedi.

GÜNDEM 14.10.2022, 18:00 14.10.2022, 18:35
10
Erdoğan'dan anayasa çıkışı: Aile konusunu da düzenleme içine koyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’da düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın (CICA) 6. Zirvesi için bulunduğu Astana’dan dönüşünde, uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Anayasa değişikliği ile ilgili “Olay sadece başörtüsü olayı değil. Bir de bunun yanına en önemli derdimiz olan aile konusunu da düzenlemenin içerisine koyalım istiyoruz. Biz hazırlığımızı yapacağız ki yine birileri çıkıp zaman zaman ‘başörtüsü’ demesin, ‘aile’ demesin diye gelin artık anayasa değişikliğini yapalım. Eğer hakikaten güveniyorsanız kendinize, dürüstseniz, samimiyseniz yapalım.” dedi. İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre Erdoğan, şunları söyledi:
(Anayasa değişikliği) Burada madde noktasında, fazla madde olmasından yana değiliz. Arkadaşlar şu anda çalışmayı sürdürüyor. Efradını cami ağyarını mani şekilde ama az maddede bunları toparlamayı planladık. Konu olarak da olay sadece başörtüsü olayı değil, bir de bunun yanına en önemli derdimiz olan aile konusunu da yine bu düzenlemenin içerisine koyalım istiyoruz ve bu çalışmayı da arkadaşlarımız yürütüyor. Bu çalışmayla birlikte de süratle vakit kaybetmeden hemen bunu Meclis'e sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz döndükten sonra arkadaşlar bize bir sunum yapacaklar. Bu sunumu yaptıktan sonra da fazla gecikmeden hemen istiyoruz ki bunu Meclis'e sunalım.
Yoksa Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir konu mu vardı? Yanımda başörtülü var. Böyle bir dert var mı? Kimse sana 'niye takıyorsun' dedi mi? Bunların hepsi aşıldı, geçti ama gündemde böyle bir şey yokken bayram değil, seyran değil meselesi. Böyle bir noktaya geldi iş. Adamın derdi de yok aslında. Niye bunu gündeme getirdi, bunu anlamak da mümkün değil. Şu an itibarıyla biz hazırlığımızı yapacağız ki yine birileri çıkıp zaman zaman 'başörtüsü' demesin, 'aile' demesin diye gelin artık anayasa değişikliğini yapalım, adımı ona göre atalım. Eğer hakikaten güveniyorsanız kendinize, dürüstseniz, samimiyseniz yapalım. Çünkü yasal bir değişikliğe zaten ihtiyaç yok. Yasal olarak her şey, düzenlemeler de yapılmış zaten var ama burada onların niyeti sadece bir şeyleri bulandırmak, güya 'bak ben savundum ama destek vermedi' demek. Sana altılı masa bile destek vermiyor. Türkiye'nin böyle bir düzenlemeye ihtiyacı yok.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı