Erdoğan'dan öğrencilere: Diyanet'in sizlere yönelik çalışması var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karne Dağıtım Töreni'nde öğretmenlere hitaben, "Diyanet İşleri Bakanlığı’mızın ve diğer kurumlarımızın sizlere yönelik pek çok çalışması var." dedi.

GÜNDEM 17.06.2022, 15:10 17.06.2022, 18:40
3
Erdoğan'dan öğrencilere: Diyanet'in sizlere yönelik çalışması var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere hitaben, "Yeni şeyler öğrenmekten, kendinizi geliştirmekten geri durmayın. Bir sanat dalıyla veya bir spor branşıyla muhakkak ilgilenmeye çalışın. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın, Diyanet İşleri Bakanlığı’mızın ve diğer kurumlarımızın sizlere yönelik pek çok çalışması var" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi: 
"Ülkemizin dört bir yanında karne sevinci yaşayan evlatlarımızı tek tek tebrik ediyor. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Yarının Türkiye’sini, gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan bu çocuklar, gençler inşa edecek. Bunun için tam 20 yıldır, ‘Önce eğitim-öğretim’ diyoruz. Erkeğiyle kızıyla tüm evlatlarımız okusun. Zengininden fakirine her vatandaşımızın çocuğu en nitelikli eğitim imkanına kavuşsun istiyoruz.
Göreve geldiğimizde 78 üniversitemiz varken şimdi 207 üniversitemiz var. Yurtlarıyla, pansiyonlarıyla, kütüphaneleriyle ülkemizin eğitim altyapısını tamamen yeniledik. Geriye doğru baktığımızda, şayet eğitim bütçemizi 10,23 milyar lira seviyesinden 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, öğretmen kadromuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik, velhasıl 2002’den beri eğitime gereken önceliği vermeseydik biz de diğer ülkeler gibi salgın döneminde çok büyük sıkıntılarla karşılaşırdık. Öğrenci sayısı en fazla artan ülke olmamıza rağmen, ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak vatandaşlarımızın sırtındaki büyük yükü ortadan kaldırdık.
Tatil dönemine başlıyorsunuz. Tatil, elbette dinlenmek, oyun oynamak, arkadaşlarımız ve sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirmek demektir. Sizler de güneşin tadını çıkaracak, belki bir topun, belki bir uçurtmanın, belki bir kelebeğin peşinde saatler boyu koşacak koşturacaksınız. Bisiklete binecek, parklarda oynayacak, arkadaşlarınızla doyumsuz sohbetlere dalmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.
Aynı zamanda yeni şeyler öğrenmekten, kendinizi geliştirmekten de geri durmayın. Özellikle günlerinizi sadece tabletle, internetle ekran başında ziyan etmeyin. Bir sanat dalıyla veya bir spor branşıyla muhakkak ilgilenmeye çalışın. Milli Eğitim Bakanlığı'mız sizin için önemli bir proje başlattı. Bu sene öğrencilerimize yönelik yaz okulları açıyoruz. Matematik, yabancı dil, bilim ve sanat alanlarında açılacak olan yaz okullarında tatilinizi en verimli şekilde değerlendirmenizi arzu ediyoruz. Aynı şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın, Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın ve diğer kurumlarımızın sizlere yönelik pek çok çalışması var."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte öğrencilere karne ve hediyelerini verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı