Erdoğan dedi Selvi 'gereğini' yaptı: Altılı Masanın adayını ilan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “köşenden gereğini yapacaksın” dediği Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, köşe yazısında Altılı Masanın adayını ilan etti.

GÜNDEM 24.10.2022, 09:55
Erdoğan dedi Selvi 'gereğini' yaptı: Altılı Masanın adayını ilan etti
2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken, Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan'ın karşısına kimi çıkaracağı merak ediliyor. Millet İttifakı adayın açıklanması için kesin seçim tarihini beklerken, Erdoğan’ın “köşenden gereğini yapacaksın” dediği Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Altılı Masanın adayını köşesinden ilan etti.
Selvi yazısında, Kılıçdaroğlu’nun farklı etkinliklerde yaptığı açıklamaları “Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etti” diye yorumladı. Selvi, Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine karşı verdiği yanıtları da “adaylığa karşı tebrik”miş gibi yazdı.
Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, Kemal Bey’in cumhurbaşkanı adaylığını tebrik etti. Bir genç Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisini değerlendirmesini istedi. Cumhurbaşkanı önce, “Bu ziyareti ben yorumlarsam benim için ayıp olmaz mı?” dedi.
Ardından sözü Kılıçdaroğlu’nun Sivas’ta Kanal 58 televizyonuna yaptığı açıklamaya getirdi. Kılıçdaroğlu, Kanal 58’de, “Şu Kılıçdaroğlu’nu deneyelim, o nasıl bir adam görelim bir’ denmesi lazım” diyerek cumhurbaşkanı adaylığını neredeyse ilan etti.
Erdoğan da bu açıklama üzerine, “Bir televizyon programında aday olduğunu açıklamış. Hayırlı olsun. Bu isabetli oldu. Türkiye, Bay Kemal gibi bir adayı görmekle, nasıl bir cumhurbaşkanlığı yarışı olacağını göreceğiz. Bizim bir sıkıntımız yok” dedi. Bu gidişle Kılıçdaroğlu istemese de Erdoğan onu zorla aday yapacak. Gerçi Kılıçdaroğlu da cumhurbaşkanı adaylığını çok istiyor. Hayatını ortaya koymuş durumda."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı