Son Dakika

Erdoğan, dostu Putin'i üzer mi? Mir Kart kararını yarın verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus ödeme sistem Mir Kart'la ilgili, "Alternatiflere çalışılıyor. İstanbul’da yarın ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Nihai kararımızı vereceğiz" dedi.

GÜNDEM 22.09.2022, 20:50
2
Erdoğan, dostu Putin'i üzer mi? Mir Kart kararını yarın verecek
İş Bankası ve Denizbank, ABD'nin Rus ödeme sistemi 'Mir Kart'ı kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısı yapması sonrası bu sistemi askıya almıştı. 
Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, geçen hafta Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısı yapmıştı. Mir sisteminde, bu iki özel banka harici üç kamu bankası bulunuyor.
ABD ziyaretinin ardından New York’taki Türkevi’nde gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
"Bu kartlarla ilgili konuda en önemli nokta Mir Kart denilen olaydır. Bu Rusya ile bizim aramızda bir adımdı. Bu konu hakkında atacağımız adımların değerlendirmelerini ilgili arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ona göre adımlarımızı inşallah yine atacağız. Alternatifimiz var tabii, o ayrı. Ama bütün dert, işte bu yaptırımların farklı versiyonları. Bunlar tabii gerçekten dostluğa falan yakışmıyor, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor. Biz şimdi ister istemez ne yapacağız? Alternatifleri ne olabilir; bu alternatifler üzerinde ilgili bakan arkadaşlarım görüşmelerini yapıyorlar. Bu görüşmelerden sonra da İstanbul’da cuma günü (yarın) inşallah bütün ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Onlarla bir toplantı yapıp, burada da nihai kararımızı vereceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı