Erdoğan hakkında çarpıcı analiz: Seçim öncesi “çılgınlığa” hazırlanıyor

İngiltere merkezli Financial Times'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çarpıcı analiz geldi. Gazete Erdoğan'ın 2023 seçim öncesi yapmaya hazırlandığı harcama çılgınlığına dikkat çekti.

GÜNDEM 19.10.2022, 13:55
Erdoğan hakkında çarpıcı analiz: Seçim öncesi “çılgınlığa” hazırlanıyor
Türkiye 2023 seçimlerine hazırlanırken Financial Times’tan Erdoğan ve Türkiye analizi geldi. Seçimler için “Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarı boyunca karşılaştığı en zorlu yarışma” değerlendirmesinde bulunulurken, AKP iktidarının zafer için her şeyi yapabileceği denildi.

Gazete, Erdoğan’ın başlattığı sosyal konut projesine değinildi ve proje için “Kritik seçim öncesi büyük bir harcama kampanyasının açılış salvosu” denildi.
Yazının devamında Hazine’nin yılı yaklaşık 460 milyar TL’lik bir açıkla kapatacağı tahminine yer verildi ve “Bu büyük bir harcama çılgınlığına işaret ediyor.” ifadesi kullanıldı.

King's College London'da finans profesörü olan Gülçin Özkan, “Geçmişte yaptıklarının ötesinde, ellerinden gelen her şeyi yapmalarını bekliyorum çünkü bunlar son derece riskli seçimler.” derken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un daha önce gazeteye verdiği röportajda, sosyal konut projesinin seçimler nedeniyle yapılan bir proje olmadığı görüşüne yer verildi.

Yenicağ'da yer alan habere göre, önümüzdeki aylarda Erdoğan'ın asgari ücrette bir başka büyük artışın yanı sıra, kararsız eski seçmeninin desteğini geri kazanmak için adım atacağı ifadelerine yer verildi. Gazete söz konusu adımlar için “cömert” ifadesini kullandı.

Gazete, ekonomist Atilla Yeşilada’nın da görüşlerine yer verdi. Yeşilada’ya göre, Erdoğan’ın harcama çılgınlığı, popülaritesinde “geçici artışlar” sağlasa bile, günün sonunda enflasyonu ve ithalat talebini körükleyerek geri tepecek. Yeşilada, “Erdoğan'ın bu kadar para harcaması, enflasyonun yükselmemesi ve para biriminin sabit kalması bir mucize olur.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı