Erdoğan ile Berat Albayrak yapılanması arasında Mehmet Şimşek krizi!

Üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün akşam yeni kabine listesini açıklayacak. Adı geçen Mehmet Şimşek için Berat Albayrak'ın yapılanması harekete geçti....

GÜNDEM 03.06.2023, 12:30
34
Erdoğan ile Berat Albayrak yapılanması arasında Mehmet Şimşek krizi!
28 Mayıs’taki ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimini önde bitiren Recep Tayyip Erdoğan bugün TBMM’de yemin ederek göreve başlayacak, akşam yeni kabineyi açıklayacak. AK Parti koridorları kabine öncesi hareketlendi. Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak  ekibinin olduğu iddia edilen bir tür ‘kuş’ ismi yapılanmasının Mehmet Şimşek’e karşı harekete geçtiği konuşuluyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 22.00’da yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Erdoğan’ın yeni kabine listesi açıklamalarının öncesinde kulisler bir hayli hareketlendi. Bakanlıklara hangi isimlerin geleceğine dair iddiaların ardı arkası kesilmezken aylardır Maliye Eski Bakanı Mehmet Şimşek'in yeniden ekonomi yönetimine geleceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bu ihtimal günden güne kuvvetlenirken yeni kabinede adı geçenlerden birisi de Erdoğan’ın damadı ve Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak oldu… 

Berat Albayrak ekibinin oluşturduğu iddia edilen ‘kuş’ yapılanması da Mehmet Şimşek’e karşı harekete geçti. 
Berat Albayrak’a yakın medya kuruluşları bakanlık dönemlerindeki ‘başarılarını’ hatırlatan haberlere sıklıkla yer verirken Erem Şentürk, sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaştığı uzun yazısında, Mehmet Şimşek’in abartıldığını ileri sürdü. 
“Erdoğan’ın olduğu yerde herkes gaza basabilir abartmamak lazım. Nedir yani. Ne kadar abartıldı” diyerek Mehmet Şimşek’i hedef alan Erem Şentürk, Türkiye’nin mevcut politikalarına devam etmesi gerektiğini belirtti.
“Gök gürültüleri, şimşekler…”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın varlığına vurgu yapan Erem Şentürk, şunları yazdı:

“Ne kadar abartıldı, ne kadar parlatıldı… ne oluyor?
‘Tam yetki’, ‘Özel yetkiler’, ‘Büyük kurtarıcı’, ‘Zembille gelen dahi’, ‘Ortodoks Ekonominin son rahibi’,
Gök gürültüleri, şimşekler…Ne oluyor? Erdoğan var.
İster Mehmet Şimşek isterse Mahmut Yıldırım gelsin, kim nereye geliyorsa gelsin. Erdoğan var. En son, ‘Son Büyük Ekonomi Bükücü’ olarak Kemal Derviş geldiğinde böyle hava esiyordu.
Türkiye kurtarılması gereken bir noktada değil. Kimin kurtarıcıya ihtiyacı varmış? Temel ekonomi göstergelerinin hiçbirinde sıkıntı yok. Türkiye’nin döviz kuru ve enflasyon dışında başka hiçbir sorunu yoktur.
Türkiye’nin çıktığı yolda gaza basmaya ihtiyacı var sadece hepsi bu. Türkiye’nin politikası gayet açık ve bellidir. Kalkınma, büyüme ve büyük aktör olma. Hedef belli çıkılan yol belli. Bu hedefler için altyapı tam olarak bitti. Sadece gaza basılacak. Erdoğan’ın olduğu yerde herkes gaza basabilir abartmamak lazım.
Nedir yani.
Ne kadar abartıldı.
Türkiye planı ve programı belli bir ülkedir. Faizler düşecek, para çamura park edip çürümeyecek. Paranın üretime, yatırma, refah payına kanalize olması için konjonktüre göre gerekirse ortodoks gerekirse heterodoks hatta gerekirse yerel çözümler içinden enstrümanlar geliştirecek. İhracat ağırlıklı olacak. Herkes üretecek, Türkiye üretim merkezi olacak. İthalat yasakla değil kanalize edilerek avantajla teşvik edilerek azaltılacak.
Enerji yerli milli ikame ile millileşilecek.
Bitti gitti. Herkes işine bakacak konu kapanacak.
Nedir yani Finans Peygamberi mi geldi herkes “Taleal Bedru” okuyor gibi Mehmet Şimşek türküsü söylüyor. “Faizler yükselsin” baskısı bu aslında.
Merhamet Şimşek gelir mi gelmez mi, gelirse nereye nasıl gelir bilmiyorum ama şunu biliyorum: Türkiye bir daha “Yüksek Faiz” bataklığına girmez.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı