Erdoğan'ın yeni kabinesinde sürpriz isimler olabilir! İşte detaylar..

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanarak üçüncü kez Cumhurbaşkanı olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde sürpriz isimlere yer verileceği konuşuluyor.

GÜNDEM 30.05.2023, 07:15 30.05.2023, 09:48
9
Erdoğan'ın yeni kabinesinde sürpriz isimler olabilir! İşte detaylar..

Sözcü gazetesinde yer alan Veli Toprak imzalı kulis haberine göre, Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile 13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan'ın ismi kabine için geçiyor. Hakan Fidan'ın Dışişleri veya İçişleri Bakanlığı'na getirilebileceği belirtiliyor.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da Dışişleri Bakanlığı için adı geçiyor.
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun da Milli Savunma Bakanlığı için adı geçiyor. Trabzonlu olan Hacımüftüoğlu'nun bakanlık görevine atanması bekleniyor.
Enerji Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Alpaslan Bayraktar'ın da bakan olarak atanabileceği konuşuluyor. Bayraktar, Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın damadıdır ve Enerji Bakanlığı'na getirilmesi beklenmektedir.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da Enerji Bakanlığı için adı geçmektedir.
Ayrıca, Afet ve Göç İşleri adı altında iki yeni bakanlık oluşturulması planlanmaktadır. Sinan Oğan'ın da bakanlık için adı geçmektedir.
Halen parti yönetiminde yer alan bazı isimlerin de kabinede yer alabileceği konuşulmaktadır. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Ali İhsan Yavuz ile Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın isimleri bakanlık için geçmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı