Erdoğan kabine sonrası müjdeledi: Nebati senden para çıkmıyor rahat ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklamalarda bulundu. Köprü ve otoyollara bu yıl zam yapılmayacağını belirten Erdoğan, "Nebati senden para çıkmıyor rahat ol" dedi.

EKONOMİ 09.01.2023, 20:20
2
Erdoğan kabine sonrası müjdeledi: Nebati senden para çıkmıyor rahat ol
2023'ün ilk Kabine toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. 2 saat 40 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısında açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Bu yıl sadece yeni bir seneye girmekle kalmadık. Cumhuriyetimizin ilk asrını tamamladık.
Yüzde 25 olarak açıkladığımız artış içimize sinmediği için ilgili bakanlarımıza bu oranını arttırma çalışmaları yönünde talimat verdik. Memur ve emekli maaşını yüzde 30'u yükselttiğimizi duyurduk. 
Kamu çalışanlarının ve emeklilerinin ek gösterge düzenlemesini Meclis'e sunduk. 10 bin madencinin sağlık gözetimini yaptık, sahalara teknik rehberlik hizmeti verdik. 17 bini kamuda olmak üzere 1,4 milyon vatandaşımızı istihdama dahil ettik. 
EYT'li milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunuyoruz. Gençlerimizin istihdamına katkı sağlamak amacıyla 6 bakanlığımızın ortak çalışmayla başlattığımız 1 Milyon Yazılımcı Projemizin ilk etabını tamamladık. Devam eden ilgi sebebiyle programları daha da güçlendirmek kararı aldık.
Yeni yılın ilk iş gününde ihracat rakamlarını açıkladık. 254.2 milyar dolarlık başarı için tüm sanayicilerimizi, üreticilerimizi, ihracatçılarımızı tekrar tebrik ediyorum. Son 20 yılda 7 kat artırdığımız, geldiğimiz seviyeyi yeterli bulmuyoruz.
Arifiye fabrikası bir dönem muhalefetin bir dönem satıldı diye diline doladığı yerdir. Satıldı denilen fabrikanın ülkemize ve ordumuza yaptığı hizmetleri görünce bu yalanları söyleyenlerin yüzleri kızarmıştır. Muhalefeti de davet ediyorum. Cuma günü İstanbul'da meşhur Rami Kışlamız, İstanbul'un millet kütüphanesi olacak. İstanbul'un en büyük, Avrupa'nın sayılı kütüphanelerinden birinin açılışını yapıyoruz.
Müjde vermek istiyorum. Heyecanlanmayın. Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecektir. Nureddin senden para çıkmıyor yani rahat ol. Osmangazi Köprüsü'nün 10 milyar dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 5 milyar dolar, İstanbul Havalimanı'nın 80 milyon dolar katkısı olmuştur. "
Kadına şiddete karşı mücadelemizi tavizsiz olarak sürdürürken 64 bin mağdura destek verdik. Bu yıl aile ve sosyal hizmetlerde eşi vefat etmiş kadınlarımız ve Roman vatandaşlarımız gibi ihtiyaç sahibi kesimler için sosyal konut projesi başlatacağız. Yoksulluk sınırına yakın ailelerimizin yanında yer alacağız. Avrupa'dan Suriye'ye kadar sınırlarımız dışındaki tüm etki alanlardaki vatandaş ve kardeşlerimize ilave rehberlik ve destek hizmetleri vereceğiz. Kadınlarımızı hayatın her alanında destekleyecek yeni projeleri devreye alıyoruz.
Ayrıntılar gelecek....

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı