Erdoğan 'kaldıracağız' demişti; Ancak öyle olmadı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın görevde yükselme sınavında yüksek puan alan 80’in üzerinde kişi sözlü mülakat sınavından geçemedi.

GÜNDEM 05.06.2023, 09:00
1
Erdoğan 'kaldıracağız' demişti; Ancak öyle olmadı!
Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz yıl müdür, müdür yardımcısı ve şef kadroları dahil olmak üzere toplam 1200 kadro için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı düzenledi. Ancak sınavın ardından yapılan mülakatlar ve sonuçların açıklanması süreci, tartışmalara neden oldu.
Görevde yükselme sınavına başvuran binlerce personel, eylül ayında yazılı sınava girdi. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle mülakatlar ertelendi ve nisan ayında gerçekleştirildi. Mülakat sonuçları ise 28 Mayıs seçimleri sonrasında açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde "Mülakatı kaldıracağız" şeklindeki vaadine rağmen, sınavdan yüksek puan alan bazı adayların mülakatta düşük puan alarak başarısız oldukları belirtildi.
Yüksek puan alan adaylar, mülakatın iptal edilmesi gerektiğini belirterek bakanlığa çağrıda bulundu. Cumhuriyet gazetesinden Rengin Temoçin, elenen çalışanlarla görüşerek yaşadıkları süreci aktardı.
Görevde yükselme sınavına katılan bakanlık çalışanları, yaşadıkları süreci şu şekilde anlattı:

Adaylar, mülakatın sadece 3-4 dakika sürdüğünü belirterek, insanların kendini ifade edebilme yeteneği, bilgi düzeyi, iletişim becerisi gibi ölçülmesi gereken konuların bu süre içerisinde değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Adaylara kendilerini tanıtma fırsatı verilmeden sorular sorulduğunu ve soruların cevaplandırılmasıyla alakalı olmadığını dile getirdi.
"Yüksek puanlar aldıktan sonra mülakatımız deprem nedeniyle ertelendi. Sonra seçim dönemine denk geldi. Nisan ayında mülakata girdik. Sonuçlar 16 Mayıs'ta açıklanması gerekiyordu, ancak açıklanmadı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra açıklandı. Biz 100'den fazla kişiyiz ve 80 puan üzeri aldık, ancak elendik. 62 puan alanlar mülakatta 90 puan aldı, ancak biz elendik."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı