Erdoğan kapıları kapatmıştı! ABD'den flaş Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den, flaş bir Türkiye açıklaması geldi.

DÜNYA 15.05.2022, 18:10
10
Erdoğan kapıları kapatmıştı! ABD'den flaş Türkiye açıklaması
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliklerine Türkiye'nin sergileyeceği tavır hakkında konuştu.
VOA Türkçe'de yer alan habere göre, Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla konuştuğunu, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelikleri konusunda mutabakat sağlanacağına emin olduğunu söyledi.

Blinken da Çavuşoğlu gibi NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı için Berlin’de.
Amerika Dışişleri Bakanı, Çavuşoğlu’yla Ankara’nın İsveç ve Finlandiya’nın üyelikleri konusundaki endişelerini görüştüğünü ve bu konuda bir mutabakat sağlanacağına emin olduğunu kaydetti.
Blinken, Çavuşoğlu’yla spesifik görüşmesini karakterize etmek istemediğini ama Finlandiya’yla İsveç’in üyeliklerine büyük destek olduğunu ve kararın bu olması halinde bu konuda bir mutabakat sağlanacağına emin olduğunu aktardı.
Hırvatistan Dışişleri Bakanı Grlic Radman da Türkiye’yle Finlandiya ve İsveç arasındaki görüşmelerin doğru yolda ilerlediğini söyledi.
Radman, “Müzakereler doğru yolda ve biz de bugün dayanışma göstermek ve tek bir sesle konuşmak için iyi bir sonuç bekliyoruz” dedi.
Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu da Rusya’ya mesaj gönderme açısından iki ülkenin NATO üyeliği konusunda yakalanan hızın kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.
Çavuşoğlu, Cumartesi günü Finlandiye ve İsveç dışişleri bakanlarıyla görüşmüştü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı