"Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kovar"

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 'Enflasyonu bastırmak için yalnız kaldık' diye sitem etmişti. Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, "Erdoğan, yalnız bıraktıysa kovar yakında" iddiasında bulundu.

GÜNDEM 30.07.2021, 09:35
26
Yılın üçüncü Enflasyon Raporu sunumu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında dün gerçekleşmişti. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, gıda enflasyonu tahminin de yüzde 13'ten yüzde 15'e çıkartıldığını açıklarıken "Enflasyonu bastırmak için yalnız kaldık" dedi. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, bugünkü köşesinde yılın 3. enflasyon raporunu değerlendirdi. Muratoğlu, "Anladığım kadarıyla Erdoğan'ın temmuz-ağustos aylarında beklediği faiz indirim işi yattı" dedi.
Öte yandan Muratoğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun 'Enflasyonu bastırmak için yalnız kaldık' sitemini Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yalnız bırakıldıysa yakında görevden alınabileceği şeklinde yorumladı.
Ekonomi yazarı Muratoğlu, "Açıklanana inananı yok ki ciddiye alsınlar sunumu" ifadesini kullanarak yapılması gerekenleri dört ön koşulla yazısında şöyle sıraladı:

"İlki Merkez Bankası'nı bağımsız kılacaksın. Canın sıkıldıkça başkanını kovmayacaksın.
İkincisi… Maliye politikalarını disiplin altına alacaksın. Başkan, 'Enflasyonu bastırmak için yalnız kaldık' dedi… Sitem etti. Yalnız bıraktıysa kovar yakında!
Üçüncüsü… Finansal sistemini güçlendireceksin.
Batık kredi miktarının dahi bilinmediği bir ortamda ne yapacaksın?
Dördüncüsü… Diğer parasal değişkenlere karışmayıp serbest piyasayı hayatta tutacaksın. Yok efendim faizi düşürürken dövizi de baskılayayım dersen bir süre sonra ikisinin de artması kaçınılmazdır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı