Erdoğan: Milletimize yalan söylemedik, sıkıntıları gayet iyi biliyoruz

AKP il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, "Milletimiz ciddi bir hayat pahalılığı ile karşı karşıya kalmıştır. Bugüne kadar milletimize yalan söylemedik,sıkıntıları gayet iyi biliyoruz'' dedi.

GÜNDEM 11.05.2022, 17:15 11.05.2022, 19:02
8
Erdoğan: Milletimize yalan söylemedik, sıkıntıları gayet iyi biliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu.
Sığınmacılara ilişkin son zamanlarda yoğunluğu artan tartışmalar hakkında "Biz görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi geri gönderemeyeceksiniz" diyen Erdoğan, yaşanan ekonomik krize ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullandı. 
Art arda verilen faiz indirimi kararlarının ardından Türk Lirası hızla değer kaybetmişti. Erdoğan, dövizde yaşanan önlenemez yükselişin etkisiyle arka arkaya gelen zamlar hakkında şunları söyledi:
Enerji ve ham madde fiyatlarındaki artışlar, tedarik zincirindeki bozulmalar tüm dünyada enflasyonu azdırmıştır. Bu tablo fiyat artışları olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye, uzunca süredir döviz kuru ve faiz oranları üzerinden maruz kaldığı bir saldırıyla mücadele etmektedir. Milletimiz ciddi bir hayat pahalılığı ile karşı karşıya kalmıştır. Biz bugüne kadar milletimize asla yalan söylemedik, yapmadığımız şeyleri yapmış gibi göstermedik, başaramadığımız işlere de kılıf uydurmadık. Karşımızdaki tablonun insanlarımızın günlük hayatlarında yol açtığı sıkıntıları gayet iyi biliyoruz. Buna karşı birkaç ayaklı bir program yürütüyoruz.
Ekonomi programımızın ilk ayağı ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaktan vazgeçmemektir. İkinci ayağı istihdama öncelik vermektir. Üçüncü olarak da fiyat artışlarını kontrol altına almak, diğer yandan gelirleri yükseltmektir. Türkiye'nin salgın ve ardından başlayan savaş sürecinde trilyonlarca kaynağı olanlardan daha iyi bir yönetim sergilediğini kimse inkar edemez. Sıkıntıların hiçbiri çözümsüz değildir, kalıcı değildir. Elbette bedeller ödüyoruz, sıkıntılar çekiyoruz. Hepsinin de karşılığını fazlasıyla alıyoruz, alacağız. Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyorum. Kimi şükürsüzlerin, kimi kalbi kararmış yeminli ülke düşmanlarının çıkardıkları yaygaraların sebebi milletimizin derdi ile dertlenmek değildir. Bunlar kendi küçük çıkarlarının peşinde olan bencillerdir"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı