Erdoğan muhalefete çattı: Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan kağıt fabrikası açılışında, "Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa’nın imalat merkezi olan bir ülkedir." dedi.

GÜNDEM 15.01.2022, 17:00
4
Erdoğan muhalefete çattı: Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi değil
Aydın'da Kipaş Kağıt Fabrikası’nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘yerli-yabancı ayırt etmeden Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıktıklarını’ söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kipaş Kağıt Fabrikasının açılış töreninde muhalefete yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa’nın imalat merkezi olan bir ülkedir” dedi.
“Türkiye’nin saman ithalatçısı olduğunu zanneden cahilleri, havanda su dövmek yerine Aydın Söke’den başlayarak OSB’mizi ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullanan Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa’nın imalat merkezi olan bir ülkedir. Avrupa Birliği ile ticarette net 7,7 milyar dolar fazla veren bir ülkeye “domates ithalatçısı” demek, “saman ithalatçısı” yaftası vurmak; cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir, bühtandır. Sanayi üretim endeksi yüzde 144 seviyesine ulaşan bir ülkedir. Salgına rağmen 2,7 milyon ilave istihdam sağlayan bir ülkedir. Türkiye, 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemleri yapan bir ülkedir. Türkiye, 75 fasıl ürün grubunda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat değerini yakalayan bir ülkedir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı