Erdoğan 'müjde' diye duyurdu! Naci Görür uyardı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kentsel dönüşüme girecek yapıların maliyetlerinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını açıklamasının ardından, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den 'uyarı' geldi.

GÜNDEM 22.04.2023, 10:35
2
Erdoğan 'müjde' diye duyurdu! Naci Görür uyardı...
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüme girecek yapıların maliyetlerinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını duyurdu.
Kampanyaya ilişkin detayları açıklayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut da, "Süratle projelendirme ve inşa çalışmalarına başlayabileceğiz. TOKİ burada konutları sağlam, depreme dayanıklı yapı sistemini kullanarak inşa edecek" ifadelerini kullandı.
Söz konususaçıklamaların ardından Yer Blimci Prof. Dr. Naci Görür’den uyarılar geldi.
Dönüşüm çalışmalarının öncelikle İstanbul’da beklenen depremde ağır hasar alacak 97 bin bina için yapılması gerektiğini vurgulayan Görür'ün paylaşımları şöyle:

"Arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve TOKİ Başkanımızı dinledim. İstanbul’daki yapı stokunun deprem dirençli hale getirilmesi için daha işlevsel bir yol seçmişler. KİPTAŞ da olduğu gibi, dönüşüm için vatandaşlar da başvurabilecekler. Ayrıca binanın dönüşüm masrafının yarısını da devlet veriyor. Bütün bunlar olumlu gelişmeler. Bu uygulamalara hız vermek gerekir. Yalnız, TOKİ Başkanının konuşmasında rezerv alanında inşaatların yapılacağından ve yapılmakta olduğundan bahsetti. Bu sakıncalı. Deprem bekleyen kentte nüfus ve bina yoğunluğunu artırır. İstanbul’da artık imara müsaade etmemek lazım. Sevgiyle"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı