Son Dakika

Erdoğan: Mustafa Kemal, Düyun-u Umumiye'den biz de IMF'de kurtardık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı’ndaki konuşmasında, "Gazi Mustafa Kemal, bu ülkeyi Düyun-u Umumiye’den biz de IMF görünümlü emperyalist kenelerden kurtardık." dedi.

GÜNDEM 05.11.2022, 21:25
4
Erdoğan: Mustafa Kemal, Düyun-u Umumiye'den biz de IMF'de kurtardık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı’nda Gaziray, Büyükşehir yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, Gaziantep’te; “Birileri kıta kıta geziyor. Temiz para arıyormuş. Ama gittiği yer, geçmişte bizim ülkemiz de dahil tüm dünyanın iliğini, kemiğini sömürenlerin kapısı. Nerelere gittiğinin farkında mısın? Gazi Mustafa Kemal, bu ülkeyi Düyun-u Umumiye’den biz de IMF görünümlü emperyalist kenelerden kurtardık. Bu kardeşiniz, 2023’te IMF’e kapıları kapattı mı? IMF’ye ‘Sizinle işimiz bitti’ dedi mi? ‘Sizinle bundan sonra işimiz yok’ dedi” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklaması şöyle:
“Biz vesayetin oyunlarını sizlerle beraber bozduk. Terör örgütlerinin kanlı saldırılarını sizlerle beraber göğüsledik. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorlarını beraber yıktık. Darbecilere karşı beraber direndik. Ekonomik tetikçilerin tuzaklarını emeğimizle, üretimimizle, alın terimizle beraber boşa çıkardık. Türkiye Yüzyılı için gereken temeli beraber attık. Gereken hazırlıkları beraber gerçekleştirdik. Milletimiz o engin feraseti ile meseleyi en doğru şekilde kavradığı için emperyalistlerin tezgahlarını her defasında başlarına geçirdi. Bu oyunlar bilhassa seçim dönemlerinde daha bir pervasızca sergileniyor. Türkiye Yüzyılı’nın seçimi 2023’e yaklaşırken bunun yeni işaretleri belirmeye başladı. Birileri kıta kıta geziyor. Amerika olmadı, İngiltere. İngiltere olmadı Almanya. Sanırsınız ki ülkenin ve milletin hayrına bir iş yapacak. Dönüşte bakıyoruz, yediği hamburgerden başka anlatacak hiçbir şeyi yok. Ama hesabını veremediği pek çok karanlık nokta var. Temiz para arıyormuş. Ama gittiği yer, geçmişte bizim ülkemiz de dahil tüm dünyanın iliğini, kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan, para. Sen ne yapıyorsun? Nerelere gittiğinin farkında mısın? Gazi Mustafa Kemal, bu ülkeyi Düyun-u Umumiye’den biz de IMF görünümlü emperyalist kenelerden kurtardık. Bu kardeşiniz, 2023’te IMF’ye kapıları kapattı mı? IMF’ye ‘Sizinle işimiz bitti’ dedi mi? ‘Sizinle bundan sonra işimiz yok’ dedi. O gün bugün, artık bizim IMF ile herhangi bir şeyimiz yok. Ama CHP ne yaptı? IMF’nin temsilcileriyle İstanbul’da otellerde bir araya geldi. Onlar varsa yine onlarla birlikte yürüsünler. Bizim onlarla işimiz yok. Zira biz kendimize yeteriz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı