Erdoğan öğretmen atamasında öğretmenleri hedef aldı: Çapulcu musunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 bin öğretmen atamasının yapıldığı programda konuştu. Özel okul öğretmenlerinin Ankara'da yaptığı eyleme değinen Erdoğan, "Çapulcu musunuz?" diye sordu.

GÜNDEM 01.09.2022, 14:40
Erdoğan öğretmen atamasında öğretmenleri hedef aldı: Çapulcu musunuz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 20 bin sözleşmeli öğretmen atama töreninde konuştu. Erdoğan, çalışma ve özlük haklarının düzeltilmesi için geçen gün Ankara'da açıklama yapmak isteyen özel sektör öğretmenleriyle ilgili, "Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavrularıyla haşır neşir öğretmenler lazım” sözlerini kullandı.
Erdoğan, 750 bin öğretmen atadıklarını, okullardaki altyapı eksikliklerinden dolayı derslerin çoğunun boş geçtiğini, öğrencilerin sağlıksız ve kalabalık sınıflarda eğitim gördüğünü anımsatarak, "60-70 ve 80 kişilik sınıflar vardı. Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık" diye konuştu.
Eğitim alanında Türkiye'nin ilerlemesine ket vuran engelleri kaldırarak büyük ilerleme kaydettiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
"28 Şubat sürecinde sadece üniversite eğitim hakları değil, istihdam engellerini giderdik. Bugün okullarımızda 1 milyonu aşkın öğretmenimizin yarısını kadınlar oluşturuyor. Öğretmenlerimizin haklarını güçlendirme noktasında önemli iyileştirmelere gittik. Bizden önce iktidarlar öğretmenlik meslek kanunu üzerinden siyaset yaptı. Öğretmenlerimizin bu meşru talepleri yerine getirilmedi. 60 yıldır sürüncemede bırakılan bu meseleyi gideriyoruz. Bu sene öğretmenlik meslek kanunu ile öğretmenlerimiz müstakil bir meslek kanununa kavuştular. Uzman ve başöğretmen imkanlarıyla öğretmenlerimize ilave mali haklar sağladık."

Özel sektör öğretmenlerinin eylemine de değinen Erdoğan, şunları söyledi:
"Tek umutlarını ülkemizde karabulutların çoğalmasına bağlayanlar bu müspet adımları içine sindiremiyorlar. Böyle meseleyi istismar edenlerden hicap duruyorum. Türkiye için hiçbir projeleri olmayanların boykot çağrısı tamamen art niyetli bir girişimdir. Bırakın artık boykotu nedir bunlar? Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil. Öğretmenlerimizin fitne teşebbüslerine prim vermeyeceklerini biliyorum."

Salgının sağlıkla ilgili etkileri ortadan kalktıkça diğer alanlardaki etkilerinin gün yüzüne çıktığını ifade eden Erdoğan,  "Ekonomiden kamu güvenliğine pek çok alanda ciddi sıkıntılara yol açtığına şahit oluyoruz. Öğretmenlerimizle her konuştuğumuzda bedenen sınıfta, zihnen başka yerlerde olan çocuklar görüyoruz. Bu konudaki serzenişleri duyuyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim-öğretim hayatlarını sürdürmeleri için gereken çabayı gösteriyoruz" dedi.

Erdoğan, sosyal medya medyadan ve popüler kültürün etkilerinden çocukları korumanın gerektiğini dile getirdi. Bu sürecin de iki ayaklı bir mücadele ile yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, "Bakanlığımızın hazırlıklarını sürdürdüğü çalışmayı yakından takip ediyoruz. Türkçe seferberliğini de takdirle karşılıyorum. İstiyoruz ki evlatlarımız milli ve manevi değerlerimizle daha fazla hemhal olsun. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yolu öncelikle bizi biz yapan hasletleri içselleştirmekten geçiyor. Bu kritik süreçte öğretmenlerimize, idarecilerimize görevler düşüyor. Ailelilerimizin evlatlarını yetiştirirken onları popüler kültürün acımasız dişlilerine terk etmemeleri çok önemlidir" diye konuştu.

Erdoğan, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini kolaylaştırma, sosyal ve mali haklarını güçlendirme konularında önemli iyileştirmelere gittiklerini anımsatarak, "Bizden önce iktidarlar yıllarca Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden siyaset yaptı. Hemen hemen tüm Milli Eğitim Şuralarında tavsiye olarak ifade edildiği halde öğretmenlerimizin bu meşru talepleri maalesef yerine getirilmedi." dedi. Yaklaşık 60 yıldır sürüncemede bırakılan bu meseleyi TBMM ile çözdüklerini kaydeden Erdoğan, bu sene yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde artık öğretmenlerin müstakil bir meslek kanununa kavuştuğunu ifade etti.
614 bin 445 öğretmen başvurdu
Erdoğan, öğretmenliği, uzman ve başöğretmen unvanlarıyla kariyer mesleği haline getirerek, öğretmenlere ilave mali haklar sağladıklarını, uzman ve başöğretmen şartları taşıyanların yüzde 95'ini oluşturan toplam 614 bin 445 öğretmenin bunun için başvuru yaptığını bildirdi. Bu öğretmenlerin hemen hepsinin kendilerine yeni ufuklar, yeni bilgiler kazandırdığına inandığı seminer programlarını başarıyla tamamladığını aktaran Erdoğan, yüksek lisans ve doktora yapmış 90 bine yakın öğretmenin sınavdan muaf olduğunu anımsattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı