Erdoğan öğretmenleri ağırladı: Öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girer girmez, birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı.” dedi.

GÜNDEM 24.11.2022, 17:30 24.11.2022, 18:36
2
Erdoğan öğretmenleri ağırladı: Öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle bugün Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi. Erdoğan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girer girmez, daha önüne arkasına, getirdiği kazanımlara bakmadan birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan ya da yanlış bilgilerle devletimizle öğretmenlerimizin arasına fitne sokmaya çalıştılar. Boykot çağrıları yaparak Kanun’un getirdiği haklardan öğretmenlerimizin faydalanmasına mâni olmak istediler. Ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sunduğu tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz, siyaset simsarlarına da gereken cevabı vermişlerdir.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
“İstiklâl Caddesi’ndeki kalleş saldırıda şehit olan Arzu Özsoy ile Karkamış’ta şehit edilen Ayşenur Alkan başta olmak üzere, teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun.  Vatanına ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmek uğruna canlarını feda eden öğretmenlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmayı görev addediyorum. Bizim varlık sebebimiz, öğretmenlerimizdir. Biz, öğretmenlerimizle var olduk, bugünlere geldik. Eğer cumhurbaşkanı olduysak bunun tohumlamasını yapan öğretmenlerimizdir. Biz, onlarla buralara tırmandık. Durup dururken olmadı.

Öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara, döktükleri kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz. Silahlı kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatlarıyla saldırıların planladığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darmadağın ediyor. Şu anda parlamentomuzda, bundan rahatsız olan, maalesef ne idüğü belirsiz birileri var. Bundan rahatsızlar. Niye rahatsızlar? Milli İstihbarat, silahlı kuvvetler, polis teşkilatı niye kalkıp da bu insanlarla uğraşıyor? Evet, nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı; polisiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle orada olacak. Bunu bugün söylemiyoruz. Gabar’da da olacağız, Cudi’de olacağız, Tendürek’te de olacağız, velhasıl nerede olursa orada olacağız. Bizim öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz. Bu, bundan sonra da böyle gidecek.
Ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen sona erene kadar, sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Evlatlarımızı, 780 bin kilometre karenin hiçbir karışında terörün olmadığı, terör tehdidinin bulunmadığı bir Türkiye’de yaşatmakta kararlıyız.
Anaokulu ile birlikte 13 yıl boyunca sabırla emek vererek evlatlarımızı üniversite kapısına veya hayata atılma safhasına getiren öğretmeni dışlayan bir sistemin başarılı olma şansı yoktur. Türkiye, bizden önce bunun sancısını derinden yaşamış bir ülkedir. Milletin emanetini yüklendiğimiz günden itibaren eğitimi daima ilk sıraya yerleştirdik. Türkiye büyüdükçe, Türkiye’nin imkanları çoğaldıkça bunu her şeyden önce öğretmenlerimize yansıtmayı görev bildik. Son 20 yıldır, öğretmenlerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için tarihi nitelikte pek çok adımlar attık. Ülkemizin 81 vilayetine anaokuluyla, ilkokuluyla, ortaokuluyla, lisesiyle, üniversitesiyle her seviyede çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Derslik sayımızı ikiye katlayarak ülkemizin uzun yıllardır kanayan en büyük sorunu olan kalabalık sınıf meselesini çözüme kavuşturduk. Ben, 75 kişilik sınıfta okudum. Öyle hatırlıyorum ki 120 kişilik sınıfların olduğu okullarımız vardı. Şimdi sayı 20’nin altına indi. Bu, durup dururken olmadı. Bu, bir azmin, bir gayretin neticesinde oldu. Bizim çektiğimiz çileyi bu nesil çekmesin istedik.

Eğitimin altyapısını bu derece büyütürken öğretmenlerimizi de ihmal etmedik. Bugüne kadar toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik. Bir başka ifadeyle; halen görev başındaki 100 öğretmenden 75’nin atamasını biz yaptık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık. 20 yıl önce eğitime ayrılan bütçe yalnızca 7,5 milyar liraydı. Yükseköğrenim dahil eğitime ayrılan bütçeyi 304 milyar liraya çıkardık. Nereden, nereye. Halihazırda görüşmeleri devam eden önümüzdeki yıl için eğitim bütçemizi 651 milyar lira olarak belirledik.

Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayali olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu da ortaya çıkardık. Bu kanun ile amacımız, sizler için mesleki gelişiminize katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken mali ve sosyal haklarınızı da iyileştirmekti. Kanun yürürlüğe girer girmez, daha önüne arkasına, getirdiği kazanımlara bakmadan birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan ya da yanlış bilgilerle devletimizle öğretmenlerimizin arasına fitne sokmaya çalıştılar. Boykot çağrıları yaparak Kanun’un getirdiği haklardan öğretmenlerimizin faydalanmasına mâni olmak istediler. Ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sunduğu tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz, siyaset simsarlarına da gereken cevabı vermişlerdir.
Şartları taşıyan öğretmenlerimizin yüzde 95’i kariyer sistemine başvurmuştur. Başvuranların yüzde 99’u, eğitimlerini tamamlamış ve sınava girmiştir. Lisansüstü eğitim yapmış olan 94 bin 863 öğretmenimiz ise sınavdan muaf tutulmuştur. Buradan, geleceklerine ve kariyerlerine sahip çıkan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.
Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin 672 öğretmenimizin 422 bin 368’i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin 67 uzman öğretmenimizin 66 bin 422’si sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuştur. 66 bin 679 uzman öğretmenimiz, başöğretmen olma hakkını kazandı. Gerek kışkırtmalara pirim vermedikleri gerekse gösterdikleri üstün başarı dolayısıyla uzman ve başöğretmenlerimizi tebrik ediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı