Erdoğan ‘pişman’, Babacan ‘kızgın’: Özür dilemelisin

Erdoğan’ın, “Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı” diyerek hedef aldığı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’den tasfiye edilen ‘parti kurucuları’na dikkat çekti

GÜNDEM 18.01.2023, 17:00
2
Erdoğan ‘pişman’, Babacan ‘kızgın’: Özür dilemelisin
AKP grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı da Baykar’la ilgili sözleri nedeniyle eleştirerek, “Geleceklermiş de geldikleri zaman bunlara hesabını soracaklarmış. Bu işin rekabetinin oluşması lazımmış. Ya sen rekabet nedir bilir misin ya! Sen git çocuk bezi satmaya devam et. Home tekstil üretmeye devam et. Senin işin değil bu” açıklamalarında bulunmuştu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a “Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı” ifadelerini kullanmıştı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada eski yol arkadaşlarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na da çıkışmıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medya platformu Twitter üzerinden yanıt veren Ali Babacan, AKP’den tasfiye edilen kuruculara dikkat çekti.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le beraber hareket ettiğine dikkat çekerek şunları yazdı:

*Sayın Erdoğan, dünyanın imrenerek baktığı milletimizin huzur ve refah içinde olduğu günler için değil milletimizi 28 Şubat’ın aktörleri Perinçek ve Bahçeli’ye mahkum ettiğiniz için özür dilemelisiniz.
*Adalet için yola çıkmış parti kurucularınızı tek tek tasfiye edip tek güç olma hırsınız için özür dilemelisiniz.
*Otoriter ittifakınız ile milyonları adaletsizliğe ve yoksulluğa hapsettiğiniz için özür dilemelisiniz.
*Özrünüzü milletimizin kabul edip etmeyeceğini bilmiyoruz ancak biz kararlıyız: Siyasete ilk adım attığımız günden beri ulaşmak için çabaladığımız özgürlüklerden, ileri demokrasiden, evrensel hukuk değerlerine olan sadakatten, çoğulculuktan, katılımcılıktan vazgeçmeyeceğiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı