Erdoğan "sıcak bakmıyoruz" demişti: NATO'dan Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine sıcak bakmadıklarını söylemişti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ''Anlaşmaya varacağımıza eminim'' dedi.

GÜNDEM 15.05.2022, 16:40
5
Erdoğan
Cuma günü namaz çıkışında Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine sıcak bakmadıklarını söylemişti.
Bugün gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "İsveç ve Finlandiya PKK/YPG terör örgütünü desteklemeyi durdurmalı. Güvenlik garantisi vermeli, ve Türkiye'ye yönelik ihracat yasaklarını kaldırmalı” demişti.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması geldi. Stoltenberg, ''Anlaşmaya varacağımıza eminim'' dedi.
NATO Dışişleri Bakanları’nın Almanya’nın başkenti Berlin’deki toplantısında Finlandiye ve İsveç'in NATO üyeliği ve Türkiye'nin konuya ilişkin yaklaşımı hakkında konuşan Stoltenberg, şu ifadeleri kullandı:
“Finlandiya ve İsveç NATO’nun yakın ortaklarıdır. NATO’ya başvurmak kendi kararlarıdır. Türkiye’nin niyeti Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliklerini engellemek değil. Bunu açık açık söylediler. Türkiye’nin dile getirdiği endişeler üzerine üyelik konusunda nasıl hareket edeceğimize ilişkin bir anlaşmaya varacağımıza eminim."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı