Erdoğan Soylu'yu hedefe mi koydu? Mafyayla aynı çuvala giren kim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısı sonrasındaki açıklamalarının şifreleri neler? Erdoğan, mafya açıklamasıyla tam olarak ne kastetti?

GÜNDEM 18.05.2021, 14:20
27
Erdoğan Soylu'yu hedefe mi koydu? Mafyayla aynı çuvala giren kim?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkındaki açıklamalarına isim vermeden üstü kapalı bir şekilde değindi.
Erdoğan, "Terör örgütleri gibi suç çeteleri zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz" şeklindeki açıklamasıyla dikkat çekti.
Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında kullandığı, "Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz" şeklindeki ifadeleriyle "Erdoğan'ın kabinesinde mafya ile işbirliği yapanlar mı oldu da bu tür bir açıklama yaptı?" sorusu gündeme geldi.
Ayrıca Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine koruma polisi tahsis ettiğine dair açıklaması yaşanan bu gelişmeler çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terör örgütleri gibi suç çeteleri zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz" şeklindeki açıklaması Bakan Soylu'ya yönelik bir gönderme olarak değerlendirildi.
Sedat Peker'in iddiaları üzerinden kamuoyunda Süleyman Soylu'nun istifa etmesine yönelik baskılar artarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise herhangi bir kabine değişikliğinde Soylu'ya görev verip vermeyeceği ise merak konusu oldu.
Sedat Peker kendisine yönelik operasyonlar sonrası çektiği videoların dördüncüsünde "Süleyman Soylu, sen demedin mi 'Sedat Peker'e dosya hazırlıyorlar, ben tehlikeli bir durum olunca haber vereceğim' demedin mi?" iddiasında bulunarak, "Koruma polisimi sen vermedin mi?" dedi. 
Bakan Soylu'nun geçen yıl Nisan ayında istifasını sunmasına, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmemesine işaret eden Peker,  "Bizim temiz Süleyman'ın istifa olayı var ya, bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırladı!" iddiasını dile getirdi. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 9 Nisan'da Sedat Peker ve adamlarına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenlemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı