Erdoğan Türkiye'de BioNTech yokken mi aşı oldu?

BioNTech aşısı olduğu ortaya çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de BioNTech aşısı yokken mi olup olmadığı merak konusu.

GÜNDEM 09.06.2021, 10:00
12
Erdoğan Türkiye'de BioNTech yokken mi aşı oldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki doz Çin Sinovac aşısı olmasının ardından bir doz da BioNTech aşısı olduğu, kendisinin, "Üç doz aşı oldum" sözleriyle ortaya çıkarken, henüz Türkiye'de BioNTech aşısı yokken Erdoğan'ın bu aşıyı olup olmadığı merak konusu.
Sedat Peker'in videolarında sık sık 'Düşkün Abdülkadir' olarak tanımladığı, AKP içinden verdiği kulis bilgilerle tanınan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de, Erdoğan'n BioNTech aşısıyla ilgili, "Ben oldum. Tavsiye ederim" dediğini yazdı.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Erdoğan 14 Ocak'ta Sinovac'ın ilk dozunu yaptırdı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech'in 24 Mart'ta Türkiye'ye geldiğini duyurdu.
Selvi ise Erdoğan’ın BioNTech aşısı olduğunu belirterek “ AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Alman aşısı BioNTech’le ilgili bir endişe var mı?’ diye soruluyor. Erdoğan çok net bir cevap veriyor: ‘Ben oldum. Antikor da oluştu. Tavsiye ederim’ diyor” ifadelerini kullandı. Selvi’nin bu yazısından sonra, daha önce de 3. doz aşı olduğunu itiraf eden Erdoğan için, “Türkiye’de BioNTech aşısı yokken aşı mı oldu?” iddiası gündeme geldi.
Türkiye’de BioNTech aşısının açıklanandan önce getirildiği ve el altından yapıldığı iddiasını ilk kez gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Erdoğan’ın açıklamasıyla iddialarının doğrulandığını söyledi. “Erdoğan’ın bunu itiraf etmesi bir skandal” diyen Emir, “Cumhurbaşkanı sağlık politikalarından ve bütün vatandaşların aşılanmasından sorumlu bir kişi. Ancak bizzat Cumhurbaşkanı’nın aşılama programını deldiğini görüyoruz. Bu durum Cumhurbaşkanı’na olan güveni de yerle bir etmiş durumda” dedi. Erdoğan’ın aşılama kampanyasında örnek olma amacıyla öncelikli olarak aşılandığına dikkat çeken Emir, “Cumhurbaşkanı örnek olacağım derken kötü örnek oldu. Kafa karışıklıklarını gidermek adına hangi tarihlerde hangi aşıyı olduğunu söylemeli” çağrısı yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı