Erdoğan yine aynı şeyi yaptı: Yurt sorunu yok...45 liracık veriliyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da gençlerle gerçekleştirdiği söyleşide enflasyon ve alım gücünü yok sayarak yaptığı kıyaslama tepki topladı.

GÜNDEM 11.10.2021, 08:15
25
Erdoğan yine aynı şeyi yaptı: Yurt sorunu yok...45 liracık veriliyordu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da gençler ile bir araya geldiği toplantıda yurt ve burs konusuna değindi.
Erdoğan, alım gücünü ve enflasyonu görmezden gelerek yaptığı konuşmasında AKP'nin iktidara ilk geldiği dönemde öğrencilere 45 TL burs verildiğini söylemesinin yanı sıra yurt sorununun da olmadığını iddia etti.
Erdoğan, "Yurt sorunlarına da değinerek, kızlarımız ve erkeklerimiz için yurt sorunu diye bir şey yok. Siz hiç 45 lira burs aldınız mı? Göreve geldiğimde burs 45 liracıktı. Biz bir farkın iktidarıyız. Bugün Türkiye toplamda 8,5 milyonu bulan yükseköğretim kapasitesiyle hedefine yüksek ölçüde yaklaşmıştır. Bundan sonra dikkatimizi ve imkanlarımızı kalitenin yükseltine vereceğiz. Zamanla bu konuda da mesafe kat edeceğimizden şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.
Öte yandan 20 yıl önceki 45 TL ile 20 yıl sonra verilen bursu alım gücü ve enflasyonu yok sayarak kıyaslayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öğrencilerden sosyal medyada ise tepkiler geldi.
Ayrıca üniversitelerin açılmasıyla öğrencilerin barınma sorunu yaşandığı AKP'li yöneticiler tarafından da itiraf edilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı