Erdoğan yine direnemedi! Biden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya’nın başkenti Madrid’de Türkiye-İsveç-Finlandiya-NATO dörtlü görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

DÜNYA 29.06.2022, 00:35
1
Erdoğan yine direnemedi! Biden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya açıklaması
ABD Başkanı Joe Biden, İspanya’nın başkenti Madrid’de Türkiye- İsveç- Finlandiya- NATO dörtlü görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından “Varılan memorandum nedeniyle Türkiye, İsveç ve Finlandiya’yı kutluyorum” dedi.
Biden, “NATO’yu güçlendirecek ve müşterek güvenliğimizi destekleyecek Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya davetine yönelik kritik bir adım ve zirveye harika bir başlangıç” ifadelerini kullandı.
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan üçlü memorandumuna dair ise, "İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğine izin verilmesi ve Türkiye’nin güvenlik endişelerinin karşılanmasından çok memnunuz. Yarınki Biden-Erdoğan görüşmesi anlamlı bir ikili görüşme olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'yı NATO'ya alınması konusunda veto edeceğini söylemesine rağmen mutabakata imza atması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Rahip Brunson'un iade meselesinden de "Bu can bu bedende olduğu müddetçe o papazı teslim etmeyeceğim" demesine karşılık ABD'nin isteklerini yerine getirmişti.
NATO'ya İsveç ve Finlandiya'nın alınmasının veto edileceğinin açıklamasına rağmen Erdoğan'ın kararını değiştirmesi 15 Temmuz Darbe girişiminin faillerinden olan Rahip Brunson'un teslim edilmesi olayını hatırlara getirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı