Erdoğan: 'Yunanistan kendine çeki düzen verme yoluna girdi'

Erdoğan, Yunanistan'ın kendine çeki düzen verme yoluna girdiğini belirtirken "Aksi takdirde bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

GÜNDEM 06.09.2022, 11:30
1
Erdoğan: 'Yunanistan kendine çeki düzen verme yoluna girdi'
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı kapsayan Balkan turu öncesi basın toplantısında konuştu.
Gündeme ilişkin konuşan Erdoğan, Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin olarak "Bu kilit atma olayı noktasında hassasiyetimiz devam ediyor. Yunanistan bunun farkında. Onlar da kendilerine çeki düzen verme yoluna girmiş vaziyetteler" dedi. Erdoğan, "Aksi takdirde bir gece ansızın gelebiliriz" diye ekledi. 
Erdoğan, "Yunanistan'ın Ege'de S300 tacizi sonrası Türkiye radar kilidi olayına yönelik nasıl bir adım atar?" sorusuna cevaben şunları dile getirdi:

 "Gerek NATO sekreteri ile gerek NATO temsilcileri ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Bu konuda hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan da bunu farkında. Bu konuda da çekidüzen vermiş gibi görünüyorlar. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisinde olacağını düşünerek hareket edecektir. Yoksa tekrar söylüyorum bir gece ansızın gelebiliriz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı