Erdoğan'a "AKP çaresiz ve kaybedecek" tepkisi: Osmanlı tokadı yiyecek

Türkiye derin bir ekonomik kriz yaşarken vatandaşlar yaşanan sürece büyük bir tepki koyuyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında olduğu AKP iktidardan hızla uzaklaşıyor.

GÜNDEM 11.01.2022, 05:10
3
Erdoğan'a
Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, Türkiye'de yaşanan derin ekonomik kriz üzerinden "AKP çaresiz, AKP kaybedecek" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Yeni ekonomik modelin vatandaşı memnun etmediğini ifade eden Zelyut, "Dışa bağlı modeli değiştirmekte geciktiği için AKP, yüksek enflasyona ve işsizliğe maruz kalan seçmenden sandıkta okkalı bir 'Osmanlı tokadı' yiyecek" dedi.
İşte  Evren Devrim Zelyut'un yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Vatandaş artık her şeyin farkında. AKP çaresizlikten kamu kaynaklarını hoyratça kullanıyor ama boş bir çaba. Çünkü enflasyona karşı kalıcı bir çözümün olmaması dolara olan talebi kesmiyor. Kur korumalı mevduatla garibandan zamlarla alıp zengine vererek, ya da özel bankaları kıstırıp zorla döviz mevduatınızın yüzde yirmisini satın demek, kurda kalıcı düşüş sağlar mı? Rakamları gördük, 31 Aralık haftasında gerçek kişilerin döviz mevduatları artış kaydetti. 933 milyon dolarlık artışla sadece vatandaşa ait döviz mevduatı 147 milyar dolar oldu.
Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceği aşikâr. AKP sadece çaresizlik içinde kamuya büyük yükler getirecek işler yapıyor ama rezervlerdeki -60 milyar dolarlık gediği kapaması bu ekonomi kafası ile imkansız.
Dışa bağlı modeli değiştirmekte geciktiği için AKP, yüksek enflasyona ve işsizliğe maruz kalan seçmenden sandıkta okkalı bir 'Osmanlı tokadı' yiyecek."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı