Erdoğan'a bal tepkisi: Yesinler ve neye kıydıklarını görsünler

Rize İkizdere'de bulunan İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın taşocağı yapma ısrarına karşı yöre halkından dikkat çeken bir adım geldi.

GÜNDEM 28.05.2021, 10:45
1
Erdoğan'a bal tepkisi: Yesinler ve neye kıydıklarını görsünler
Rize İkizdere'de bulunan İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın taşocağı yapma ısrarına karşı yöre halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere ellerinde kalan son balları gönderdi
Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, köylüler, “Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir bal bulamazsınız. Taşocağı buraya yapılırsa bu baldan bir daha yiyemeyeceksiniz. Yesinler ve neye kıydıklarını görsünler” dedi. 
İşkencedere Vadisi’nde balcılık yapan Yaşar Albayrak ve Ahmet Tuncer, vadiden elde ettikleri son balları Cumhurbaşkanlığı’na, AKP’ye, CHP’ye, İYİ Parti’ye, MHP’ye, HDP’ye ve Saadet Partisi’ne göndermek üzere dün paketledi. 
AKP'ye yakın Cengiz İnşaat'ın taşocağı yapmasına karşı eylemleini sürdüren ve “Biz Türkiye’nin en kaliteli ballarını buradan üretiyoruz” diyen yöre sakini Albayrak, “Bu bölgenin florası değişiktir. Bu vadi dışında böyle bir bal bulunamaz” diye konuştu.
Ayrıca TEMA Vakfı’nın Rize Temsilcisi Ahmet Ali Kork, Ankara TEMA Temsilcisi Nevzat Özer, İkizdere Temsilcisi Bahri Bir de direnişini sürdüren köylülere destek ziyaretinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı