Erdoğan'a baro seçimi uyarısı: Kaybeden yalnızca Feyzioğlu olmadı

Türkiye Barolar Birliği seçimini Metin Feyzioğlu'nun kaybetmesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı kanadı hakkında önemli değerlendirmeler gelmeye başladı.

GÜNDEM 06.12.2021, 14:50
2
Erdoğan'a baro seçimi uyarısı: Kaybeden yalnızca Feyzioğlu olmadı
Gazeteci-yazar Murat Yetkin,  Türkiye Barolar Birliği seçiminin Metin Feyzioğlu'nun kaybetmesi konusunda önemli bir yazı kaleme aldı.
Yetkin, "Barolar seçiminde tutmayan, genel seçimde tutar mı?" bölümünde "Kaybeden yalnızca Feyzioğlu ve yönetimi olmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakındaki ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yargıya, savuma kanadında da getirmek istedikleri düzen oldu" dedi.
Yetkin, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:
"Hükümet, Barolar Birliği seçim kurallarını değiştirerek savunma hakkını de siyasi iktidar güdümüne çekmek istedi. Tutmadı. Şimdi aynı yöntem siyasi iktidarı bırakmamak için devreye alınmak isteniyor. Tutar mı? Üstelik halkın ciddi geçim sıkıntısı krizi yaşadığı bir dönemde tutar mı? Erdoğan’ın Çin modeli diye dile getirdiği ucuz işgücüne dayalı ihracat modelinin, en geç 18 Haziran 2013’te yapılması gereken seçimlere dek halkın oy rengini değiştirecek sonuçlara yol açması, bugünü de aratacak siyasi baskı ortamına bağlı görünüyor. Muhalefetin, medyanın daha da susturulmaya çalışacağı bir baskı ortamı gerekiyor. Bu çok riskli bir zorlama. Tutsa da hem ülkeye hem halka çok pahalıya mal olabilir. Bu korku filmini yeterince görmedik mi? Bu çok riskli bir zorlama. Tutsa da hem ülkeye hem halka çok pahalıya mal olabilir. Bu korku filmini yeterince görmedik mi? Feyzioğlu’na gelince…Feyzioğlu’na Erdoğan imzasıyla danışmanlık kadrosu açılması, ya da bir devlet kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği verilmesi muhtemelen kimseyi şaşırtmayacaktır. Bu Türkiye Barolar Birliği’ni bölmesinin ödülü olur ama artık işlevi kalmadığı için bir kenara bırakılması ihtimali de yabana atılmamalı. Tarih örnekleriyle dolu." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı