Erdoğan'a ekonomi göndermesi: Karizması çizik yedi

Türkiye'de devam eden ekonomik kriz, büyük toplum kesimlerini derinden etkilerken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarına sert eleştiriler gelmeye devam ediyor.

GÜNDEM 19.07.2022, 07:00
Erdoğan'a ekonomi göndermesi: Karizması çizik yedi
Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Türkiye'de meydana gelen derin ekonomik krizin iktidardaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karizmasına zarar verdiğini yazdı.
Bugünkü yazında yaşanan derin krizin toplumu derinden sarstığını belirten Çakır, "Hamaset değil icraat istiyor halk. İşte bu yüzden on bin kişiyle doldurulabilecek bir alanı bile dolduramadı Sayın Erdoğan. Ekonominin onun elinde bozulması ve onun tarafından düzeltilememesi, onun karizmasını çiziyor, kitleleri ondan uzaklaştırıyor" dedi.
İşte Elif Çakır'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Yoksullaşmanın arttığı, geçim zorluğunun dar ve orta gelirli kesimlerde ağır bir yük haline gelmesi. Ama asıl neden Erdoğan’ın artık kendi tabanında bile inandırıcılığını kaybediyor olması.
Ülkenin gerçekleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri örtüşmüyor.
Hamaset vatandaşın karnını doyurmuyor, elektrik faturalarını ödeyemeyen halkın derdine çözüm olmuyor.
Halk bir kendi evine, kendi sofrasına bakıyor bir de Beştepe ve efradına bakıyor. Kendisi bir ekmeği zorlukla alacak haldeyken, üç beş maaş bürokratları, iktidarın yüksek memurlarını görüyor.
Beştepe’deki ihtişamlı yaşam görüyor.
Geniş kitleler enflasyonun altında ezilerek nefes alamaz haldeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonu düşürmek için adımlar atmak yerine hamaset yaptığını görüyor.
Ekonomiyi düzeltmek yerine “şükür” tavsiye ettiğini duyuyor.
Sayın Erdoğan’ın ekonomi iyi demesinin, pembe tablolar çizmesinin, enflasyon inişe geçti demesinin maddi gerçeği yansıtmadığını her gün biraz daha farkına varıyor geniş kitleler.
Sayın Erdoğan’ın “milletimizin derdini biliyoruz, sıkıntısını biliyoruz” sözlerinin sadece sözde olduğunu görmeye başladı.
Artık halk Sayın Erdoğan’ın “Yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışları sadece bizim sorunumuz değil, Avrupa ülkelerinin çoğu bu durumla karşı karşıya” türündeki açıklamaları duymak değil, ekonomiyi düzeltecek adımlar atmasını istiyor.
Hamaset değil icraat istiyor halk.
İşte bu yüzden on bin kişiyle doldurulabilecek bir alanı bile dolduramadı Sayın Erdoğan. Ekonominin onun elinde bozulması ve onun tarafından düzeltilememesi, onun karizmasını çiziyor, kitleleri ondan uzaklaştırıyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı