Erdoğan'a Erbakan Hocalı göndermesi: Onsuz bir hiç miydi

Cumurbaşkanı Erdoğan'ın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hakkındaki sözleri tartışılmaya devam ediyor.

GÜNDEM 27.07.2022, 07:20
4
Erdoğan'a Erbakan Hocalı göndermesi: Onsuz bir hiç miydi
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumurbaşkanı Erdoğan'ın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hakkında, "Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi" sözlerine bugünkü yazısında tepki gösterdi.
Akif Beki, yazısında Milli Görüş lideri Prof. Dr Necmeti Erbakan'dan örnek vererek, "Ehliyet ve liyakat sahiplerinden doğru kadroyu toplayıp yönetmek de liderliğin olmazsa olmaz gereklerindendir. Erbakan Hoca varsa vardılar, yoksa yok mu oldu önünü açtıkları? Onsuz bir hiç miydi hepsi, olmasaydı hiçbiri olmayacak mıydı?" diye ifade etti:
İşte Akif Beki'nin yazısı şu şekilde:
"'Reisçi’lik namına kişilik kıyımı yürütenler, Attila İlhan’ın “sayende sayeban olduk İstanbul şehri” dizesini keşfetmedi daha.
Yoksa çoktan uyarlayıp “Erdoğan’ın gölgesinde gölge sahibi olanlar” diye bir başlık açmazlar mıydı?
‘Saye’, gölge demek. ‘Sayesinde’ ise gölgesinde yani kayırması ve torpiliyle...
İlginç olansa fırsat bekler gibi sabırsızlanan, hızlı reisçilik adına kılıç sallayan fedailerin aceleciliği.
Gül, Davutoğlu, Babacan; hangisinin adı sivrilir de öne çıkarsa hurra onun itibarına yöneliyorlar. Nankörlük, ihanet ve vesafızlık suçlamaları üzerine kurulduğu için, hep aynı basmakalıp klişeyle başlıyor kesip biçme saldırıları: ‘Erdoğan sayesinde...’
Hiç kimseyken Erdoğan sayesinde bir kimliğe kavuşmuşlar, geldikleri her yere Erdoğan sayesinde gelmişler.
Erdoğan sayesinde bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olmuşlar; her ne ikbal gördülerse ona borçlularmış.
Gogol’un Palto’sundan çıkan Rus edebiyatçılar gibi, hepsi Erdoğan’ın gölgesinden çıkmış vesair.
Hadi, ucu Cumburbaşkanı Erdoğan’a da dokunacak bir argümana sarıldıklarını idrakten yoksun bunlar. Düştükleri açmazı hatırlatan bir büyükleri de mi olmaz!
AK Parti’nin kurucu troykasını oluşturan üç ismin üçü de Erbakan tarafından siyasete kazandırılıp ondan ayrılmamış sanki...
Aynı ihanet ve sadakat mantığı, Erdoğan için de geriye doğru işletilse ne diyecekler? Kendini inkar etmiş olmaz mı?
Milli Görüş partilerindeyken il başkanı, belediye başkanı olduysa; bu makamlar Erbakan tarafından mı bahşedilmiş sayılacak şimdi? Birer lütuf ve ihsan gibi mi görülecek?
Hiç emeği geçmemiş, katkıda bulunmamış, dişleri tırnaklarıyla yükselmemiş, ortak olduğu başarılarda kendi kabiliyet ve çabalarının payı yokmuş, bütün şeref payelerini lider ikram edip dağıtmış mı kabul edilecek?
Efenin hakkını efeye vermek için, kızanlarının hakkını yemek şart değil oysa. ‘Efeyi efe yapan kızanlarıdır’ denmiyor boşa.
Her şeyi liderin ‘süper kahraman’lığına mal etmek, günün sonunda Erdoğan’ın liderlik vasıflarına da büyük haksızlık.
Ehliyet ve liyakat sahiplerinden doğru kadroyu toplayıp yönetmek de liderliğin olmazsa olmaz gereklerindendir.
Erbakan Hoca varsa vardılar, yoksa yok mu oldu önünü açtıkları? Onsuz bir hiç miydi hepsi, olmasaydı hiçbiri olmayacak mıydı?
Birlikte yola çıkılanların iradesine ve geleceklerine ebediyen ipotek koyan, sonsuz diyet borçlandıran sakat bir mantık, hatta tuzak. Kadrosunu hiçleştirirken lideri de yalnızlaştırır.
Asıl fitne, liderin etrafını bu kişiliksizleştirme ameliyesiyle boşaltmak olmasın?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı