Erdoğan'a eski sağ kolundan Mercedesli tepki! Yaptığı kıyas şok etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski sağ kolu ve eski doktoru Turhan Çömez'in Türkiye'ye getirdiği lüks Mercedes'in İngiltere'deki fiyatı vatandaşı isyan ettirdi.

GÜNDEM 27.07.2022, 01:15
8
Erdoğan'a eski sağ kolundan Mercedesli tepki! Yaptığı kıyas şok etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında, “Ekonomi olarak battık diyenlere cevap yoğun bir şekilde çalışan otobüsler, TIR'lardır. ‘Bu ülke batmıştır’ diyenleredir. Herkesin altında arabası da var maşallah” sözlerine tepkiler büyüyor.
5500 TL asgari ücretin olduğu Türkiye'de vatandaşın alım gücü düşerken insanlar, özellikle ev ve araba alma hayali artık kuramıyor. Ayrıca kira fiyatlarındaki artış ise vatandaşlar için dayanılmaz noktaya geldi. 
Bu derin ekonomik krize rağmen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan krizi görmezden gelmesine tepkiler yükseldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski sağ kolu ve eski doktoru Turhan Çömez Türkiye'ye getirdiği Mercedes marka makam aracının İngiltere'deki fiyatının 7000 Pound (140 bin lira) olduğunu söyledi ve sosyal medyada paylaşım yaptı.
Aynı marka Mercedes aracın Türkiye'deki en uygun fiyatı 1 milyonken İngiltere'deki asgari ücretin 1500 Pound civarında olduğu biliniyor. Bu şartlarda İngiltere'de 4 ve 5 asgari ücretle bir Mercedes marka araç alınırken aynı araç Türkiye'de ise 200 asgari ücrete karşılık geliyor.
İşte Turhan Çömez'in paylaşımı şu şekilde:
"Geldikçe kullanırım diye bırakmıştım Türkiye’de. Süresi dolduğu için götürüp satacağım.Fiyatına baktım, 7000 Pound kadar. Bir uzman doktorun aylık kazancı yani.Erdoğan dün gece TOGG’n fiyatını söylemeyince aklıma geldi…"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı