Son Dakika

Erdoğan'a maaş tepkisi: Ülkesine yabancılaşan bir Cumhurbaşkaşkanı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclis'teki basın toplantısındaki sözleriyle dikkat çekti.

GÜNDEM 15.09.2021, 15:15
20
Erdoğan'a maaş tepkisi: Ülkesine yabancılaşan bir Cumhurbaşkaşkanı
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclis'te ülke gündemine dair yaptığı basın toplantısında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Asgari ücret 16 katına çıktı, öyle emekli maaşları var ki 27 kat arttı" açıklamasına tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü, "Asgari ücret 16 katına çıktı, öyle emekli maaşları var ki 27 kat arttı" açıklamasını eleştiren Özel, "Bir cumhurbaşkanının yönettiği ülkenin vatandaşlarına ve onun sorunlarına bu kadar yabancılaştığı bir başka örnek yoktur" dedi.
Özgür Özel'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
"Resmi rakamlara bakacaksak, Erdoğan'a kendi atadığı Çalışma Bakanlığı'nın verilerini paylaşmak isterim. 2018 yılında emeklilerin yüzde 11.96'sı asgari ücretin altında maaş alıyordu. Bugün emeklilerin yüzde 49.31'i asgari ücretin altında maaş alıyor.
Memur maaşlarında üç yıl sonra alınacak, verecek zammı da ortaya koyup yüksek zam verdik diye algı operasyonu yapıyorlar. Üç yıl sonraki zammı da koymuş 'toplam şu kadar iyileştirme' diyor. Üç yıl sonraki zamdan sana ne, o zammı biz yapacağız.
Eğer emeklinin yüzünü güldüreceksen, biz gelince ne yapacağımızı şimdiden sana söyleyeyim. CHP, iktidara geldiği dönemde ilk iş gerçek ve adil bir intibak yasası çıkartacak. Gelin kat sayı ve gösterge sistemini düzeltelim.
Tayyip Erdoğan'ı ilk kendi bakanlığının rakamları yalanladı. Yüzde 12'den yüzde 50'ye çıkmış asgari ücretin altında maaş alan emekli. Artan maliyetlerle asgari ücret eridi.
Verilen zammı, maaşın neye yetip, neye yetmediğini, borçların nasıl o karttan bu karta döndürülmeye çalışıldığını her geçen gün nasıl emeklinin ve emekçinin yoksullaştığını en iyi kendileri biliyor. Eğer Tayyip Erdoğan'ın dediği gibiyse Erdoğan tekrar seçilsin ama eğer bizim dediğimiz gibiyse artık bunun AK Partisi MHP'si kalmadı. Bu kötü gidişe bir dur demek lazım. Koca koca inşaat şirketlerine, beşli çeteye, yandaş müteahhitlere paraları buluyorlar emekliye geldi mi para bulamıyorlar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı