Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul cuma namazı sonrası ABD ile ilişkilere değindi. Erdoğan, "İki NATO ülkesi olarak bu konumda olmamalıydık" dedi.

GÜNDEM 24.09.2021, 14:20
13
Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Hz. Ali Camisinde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Açıklamasında, ABD ile olan ilişkiler ve ABD Başkanı Joe Biden sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye-ABD ilişkileri şu ana kadar beklentim ve sayın Biden ile olan görüşmelerde de istenilen neticede değil. şu an da aynı şeyi düşünüyorum. İki NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı konumda olmamız gerekir. Beklenen noktada değilsek bunları da ifade etmek gerekir." dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştireceği zirveye de değinen Erdoğan, "Benim Sayın Putin'den beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye'de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor" şeklinde konuştu.Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:Ben ABD liderlerinin hiç biriyle böyle bir sorun yaşamadım. Amerika şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor. Mücadele etmesi gerekirken onlara yüklü miktarda silah araç gereç desteği veriyor. Bu yaklaşımlar olduğu sürece bizim de bunları dünya kamuoyu ile paylaşmamız gereklidir. Şu anda göründüğü gibi ABD Suriye ile de pek ilintili değil. Orada biz varız, Rusya ve İran var. Benim Sayın Putin'den beklentilerim de çok daha farklı. Zira Suriye'de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor.
Benim Sayın Putin'den beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye'de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Burada dost ülkel olarak da sayın Putin'den daha doğrusu Rusya'dan bir dayanışmamızın gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. Şu anda görüldüğü gibi ABD, Suriye ile de pek iniltili değil.
Burada şimdi kim var, İran, Rusya ve biz varız. Burada eğer orayı da barış havzası haline dönüştüreceksek aramızda görüşmemiz şart. Bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak.
Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, beni ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı