Son Dakika

Erdoğan'dan AKP MYK'da Cahit Özkan ve Emin Akbaşoğlu'na tepki!

Erdoğan'ın AKP MYK toplantısında Cahit Özkan ve Emin Akbaşoğlu'na tepki gösterdiği iddia edildi..

GÜNDEM 20.05.2022, 09:50
2
Erdoğan'dan AKP MYK'da Cahit Özkan ve Emin Akbaşoğlu'na tepki!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin MYK toplantısında Grup Başkanvekili Cahit Özkan ile Emin Akbaşoğlu'na tepki gösterdiği öne sürüldü. Dün "görevden affını istirham ettiğini" açıklayan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın görevden alınma sürecine bir yazı kaleme alan Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti MYK'sında Cahit Özkan ile Emin Akbaşoğlu'na tepki gösterdiğini yazdı.

Özkan için kum saatinim tersine döndüğünü belirten Saymaz, "İstifası istendi. Özkan, direnişe geçti. Beyaz TV'ye çıkıp imaj düzeltmeye çalıştı. Olmadı. Ömer Çelik'le çekilmiş bir fotoğrafını 'Sıkı dostlar arasına kimse giremez' notuyla, Erdoğan ile olan fotoğrafını da bir şiirle birlikte Twitter'da paylaştı. Çabaları sonuç vermedi" diyerek Erdoğan'ın MYK toplantısında "Bizi yoruyorsun. Bizi dinlemiyorsun. Saçma sapan programlara çıkıyorsun. Şahsi ikbalini düşünüyorsun. Bu işi parti için değil, şahsi ikbalin için yapıyorsun" diyerek tepki gösterdiğini aktardı.

Erdoğan'ın sözlerinin üzerine herkesi buz kestiğini Grup Başkanvekili İsmet Yılmaz'a dönerek 'Ne yapalım?' diye sorduğunu belirten Saymaz şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan öğrenci affı için çalışmalara başlandığını açıklayan Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nu da tepki gösterdiğini belirten Saymaz, "Erdoğan'ın bitmemiş ve netleşmemiş işleri duyurmayın" dediğini aktardı.
"Yılmaz, 'Krizimiz var. Bundan sonra Cahit Bey kürsüye çıktığında partinin mi, yoksa Cahit Bey'in görüşü mü sorarlar' dedi.
Erdoğan 'Yani?' diye sordu. Yılmaz, 'İstifasını istemek zorundayız' diye devam etti. Erdoğan, 'Kimi öneriyorsunuz?' diye ekledi. Yılmaz da Yılmaz Tunç'un adını verdi. MYK oybirliğiyle kabul etti."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı