Erdoğan'dan 'bahçe' açılışında akaryakıt fiyatlarına zam savunması

Akaryakıt fiyatları zamlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bahçe açılışı töreninde yaptığı konuşmada savundu. Akaryakıta gelen zamları dünyada ekonominin bozukluğuna bağlayan Erdoğan 'bizde etkilendik' dedi.

GÜNDEM 24.10.2021, 12:10
7
Erdoğan'dan 'bahçe' açılışında akaryakıt fiyatlarına zam savunması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Eskişehir’deki Millet Bahçesi açılış töreninde akaryakıt fiyatları başta olmak üzere peş peşe gelen zamlara ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Erdoğan, akaryakıt fiyatlarına gelen zamları ‘dünyadaki ekonomik bozulmayla bağlayarak savundu. Erdoğan, "Ekonomisi dünya ile bütünleşmiş bir ülke olarak bu fiyat artışlarından biz de etkilendik." dedi.
Son günlerde A’dan Z’ye her şeye üst üste zam geliyor. Başta enerji ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan zamlar vatandaşların ekonomisini iyice sarstı. İktidar ekonomideki sıkıntıyı görmezden gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan akaryakıt zamlarını savunur nitelikte bir açıklama geldi. Eskişehir’de konuşan Erdoğan, zamların dünya ekonomisindeki bozulmayla savunarak, “Dünya ekonomisindeki bozulma pek çok alanda aşırı fiyat yükselişlerine yol açtı. Ekonomisi dünya ile bütünleşmiş bir ülke olarak bu fiyat artışlarından biz de etkilendik. Özellikle enerjide önemli bir bölümünü devlet olarak kendimiz üstlenerek fiyat artışlarını vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. İstihdamı güçlendirecek, üretimi artıracak bir ekonomi planı ile bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama elde edeceğimiz kazançlar ise nesiller boyu devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Sıkıntılar elbette var olduğunu söyleyen Erdoğan, “İç siyasette sorunlar var, ekonomide yaşadığımız sıkıntılar var. Biz attığımız her adımda 19 yıldır sıkıntılarla karşılaştık. Biz bunları aşarak ülkemizi büyüttük. Ülkemizi zenginleştirdik." diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı