Erdoğan'dan 'başörtüsü' açıklaması: Anayasal güvence altına alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışı üzerine yeni bir açıklamada bulundu. Erdoğan, Bunu anayasal güvence altına alma teklifimizi Meclis’e getireceğiz.” dedi.

GÜNDEM 10.10.2022, 17:45
Erdoğan'dan 'başörtüsü' açıklaması: Anayasal güvence altına alacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü/kılık kıyafet’ çıkışı üzerine “Başörtüsü konusunu çözüme kavuşturduk. Bunu anayasal güvence altına alma teklifimizi Meclis’e getireceğiz. Hadi bakalım.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışına ilişkin ‘anayasa’ çıkışı yineledi. Erdoğan, “Geçmişte kılık kıyafet yasaklarından, ideolojik baskılara kadar pek çok sorun vardı. Bunları yaşadık. Diyorlar ki hak ve özgürlük. Uygulamayı gösterin bize. İkna odaları vardı. Ama şimdi bunlardan artık sıyrıldık. Şimdi özgürlük var, hürriyet var. Eğitimde öğretimde bunu yakaladık.” dedi.
Erdoğan konuşmasının devamında şöyle dedi:

“Anayasa değişikliği teklifimizle bu temel hak özgürlüğünü anayasal güvence altına alma teklifimizi getireceğiz. Hadi bakalım. Yasal düzenlemeye şu anda ihtiyaç yokken çıktı ‘Yasal düzenleme yapalım’ dedi. Yasal düzenlemeye ihtiyaç yok. Senin yanında hiç hukukçu yok mu? Bu işler aşıldı? Yapılması gereken bir şey var. Eğer samimiysen, dürüstsen gel, anayasa değişikliği yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım. Bugünkü kabine toplantısında Adalet Bakanı'mız, yaptıkları çalışmaları bize sunacaklar.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı