Erdoğan'dan 'başörtüsü' çıkışı: Yasakçı zihniyet pusuda bekliyor

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü yasasına dair açıklamaları değerlendirdi.

GÜNDEM 10.10.2022, 20:50
6
Erdoğan'dan 'başörtüsü' çıkışı: Yasakçı zihniyet pusuda bekliyor
3 saat 45 dakika süren Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “20 yılda yaptığımız düzenlemelerle başörtüsü konusundaki sorunları tümüyle çözmüştük, CHP Genel Başkanı'nın bu konuyu gündeme getirmesi ile birlikte partisinin içinden gelen eleştiriler bu konuda yasakçı bir zihniyetin hala var olduğunu gösterdi.” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü yasa teklifi sonrası 'Anayasa' çağrısı yineledi. Erdoğan şunları söyledi:
“CHP Genel Başkanı tarafından gündeme getirilen başörtüsü konusunda tarihi bir çağrı yaptık. Geçtiğimiz 20 yılda yaptığımız düzenlemelerde kanayan yaralardan olan başörtüsü sorunlarını tümüyle çözmüştük. CHP Genel Başkanı'nın tekrar gündeme getirmesiyle bize başörtüsü konusunda yasakçı zihniyetin hala pusuda beklediğini gösterdi. Biz de madem konu yeniden gündeme geldi, meselenin çözümünü doğrudan anayasa güvencesi altına alma teklifinde bulunduk. Arkadaşlarımıza, bu düzenleme temelinde aile kurumunu güçlendirmesi de içerek daha kapsamlı bir anayasa değişikliği talimatı verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl bir tutum içerisine gireceğini hep birlikte göreceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı