Erdoğan'dan bayram sonrası normalleşme mesajı... Boynunu kıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda Ramazan Bayramı sonrası için normalleşme mesajı veren Erdoğan, "Amacımız ülkemizi bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır" dedi

GÜNDEM 07.04.2021, 17:55
12
Erdoğan'dan bayram sonrası normalleşme mesajı... Boynunu kıracağız
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, vaka sayılarındaki hızlı artışı nedeniyle kısa süre önce açılan restoranların ramazan ayı boyunca kapatılma kararına ilişkin de açıklamalarda bulundu. "Salgın tedbirlerinden etkilenen yeme içme sektöründekiler başta olmak üzere tüm esnaflarımızın sorununu biliyor ve bunu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Mecburen sıkılaştırmaya yöneliyoruz. Amacımız ülkemizi bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır" diyen Erdoğan, "Mecburen sıkılaştırmaya yöneliyoruz. Amacımız ülkemizi bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır." diye konuştu. Erdoğan, "Ramazan ayında tedbirlere riayet ederek salgının boynunu da kıracağız. Ramazan ayında vaka sayılarımızı birkaç binli rakamlara düşürebilirsek, Mayıs ayında başlayacak turizm hareketliliğinden yararlanabiliriz. Aksi takdirde bir turizm sezonunu daha kaçırabiliriz." ifadesini kullandı.
Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, "Madalyonun diğer yüzünü de görmezden gelmiyoruz. Sıkıntılarımız yok mu elbette var. Bunun için kendi içimizde yapmamız gereken değişimler olduğunu biliyoruz. Teşkilatlarımızdan başlayarak her seviyede bu değişimi adım adım hayata geçiriyoruz, geçirmeye de devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
Erdoğan, "Hiç şüphesiz bu süreçte yanlış insanlarla yanlış işlerle yanlış yöntemlerle de karşılaştığımız oluyor. Hunları tespit eder etmez, asla sütünü örtmüyor asla yanlışı savunmuyor gereğini yerine getiriyoruz. Meclis çalışmalarından hükümet icraatlarına ve belediye faaliyetlerine kadar her yerde tespit ettiğimiz eksiklik ve hataları derhal telafi yoluna gidiyoruz, gitmeye devam edeceğiz. Milletle inatlaşılmayacağını, ancak teslim olunacağını siyasetinin merkezine yerleştirmiş bir parti olarak başka türlü de hareket edemeyiz" diye konuştu.
Partisinin 2023 hedeflerinden bahseden Erdoğan, "Geçtiğimiz 19 yılda ülkemize kazandırdığımız eserleri yeni bir başlangıç kabul ederek 2023  hedeflerimize yöneldik. Büyük  kongremize besmele ve Fatiha ile başlayarak niyetimizin hayır olduğu inancımızla, akıbetimizin de hayırla neticeleneceğine olan teslimiyetimizi tekrarladık. Türkiye için güven ve istikrar diyerek  inandığımız yolda hangi istikamette yürüyeceğimizin taahhüdünü milletimize verdik" sözlerini kaydetti.
"Dünyanın Koronavirüs salgınıyla iyice açığa çıkan zulüm, çarpıklık, haksızlık batağında daha fazla ilerleyemeyeceği her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Tarihin bu önemli kavşağında medeniyet görevini devralmak için her alanda çok daha fazla çalışacağımızın ahdini milletimizle paylaştık. Tüm kalbimizle milletimizin önünde yepyeni bir  dönemin açıldığına inanıyoruz" diyerek sözlerine devam eden Erdoğan devamında şunları kaydetti:
Konuşmasında muhalefeti de hedef alan Erdoğan, "Proje genel başkanlar, proje partiler, proje şahsiyetler üzerinden bizi yıpratarak Türkiye'ye diz çöktürmek  isteyenler var. Artık tarihe karışmış olmasını arzu ettiğimiz darbe ve vesayet heveslerini buldukları her fırsatta ortaya dökenler var. Bunlara karşı da tavizsiz bir şekilde mücadeleyi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
Koronavirüs salgınına ilişkin de konuşan Erdoğan, ramazan ayına ilişkin şunları kaydetti:
"Hep söylediğimiz gibi Türkiye terörün de ekonominin de uluslararası mücadelelerin üstesinden Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle gelecektir" diyen Erdoğan, "Buna karşılık Türkiye’nin en önemli sorunu muhalefetin zihniyetinde dilinde duruşundaki bozukluktur. CHP’nin başındaki zatın durumu bu çarpıklığın en somut örneğidir. Söylediği şeylerin yarısı yalan olduğu halde sanki atomu parçalamanın formülünü bulmuş edasıyla sürekli konuşuyor. Tek bir konuşmasında 40 yalanı aynı söyleme başarısını gösteren bu zat son dönemde bol keseden vaatler sıralamaya başladı. Milleti ikan edebilirse bunları hayata geçirmek için iş başına gelir. Şayet vaatlerini yerine getiremezse de sefil bir şekilde oradan ayrılır. Bay Kemal hariç. Ama sorun bu zatın vaatlerinde dibinin delik olması. Türkiye'de 10 milyon işsiz var ben bunları çözeceğim diyor. İşsizliğe çare olarak söylediği çözüme kargalar bile gülüyor." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, "İşte geçtiğimiz günlerde bir grup emekli amiralin ve onun yanında emekli büyükelçilerin ve yine emekli milletvekillerinin ki bunlar hepsi CHP merkezlidir. Yayınladığı ve içinde açık darbe tehdidi olan malum bildiriye onlardan çok daha sıkı bir şekilde sarılıyor. Allah kimseyi şaşırtmasın. İnsan bir kez şirazeden çıktı mı işte burada olduğu gibi kendini nerede bulacağı belli olmuyor" diye konuştu. 
Erdoğan son olarak il başkanlarına seslenerek, "Sizlerden illerinize döndüğünüzde 19 yıllık çalışmalarımızı her fırsatta milletimize anlatmanızı istiyorum. Aynı şekilde CHP'nin başındaki zatın ve yanındaki çetenin hezeyanlarını, yalanlarını, terörist ve darbe seviciliklerini kadınıyla, yaşlısıyla, muhalifiyle anlatmanızı istirham ediyorum" sözlerini kaydetti.
"Artık Türkiye için bu vizyon iç geçirilecek özellikle de iç geçirmek suretiyle ifade ettiğimiz bir rüya olmanın ötesinde somut bir hedef dönüşmüştür. Coğrafyamızdaki  bin yıllık varlığımız boyunca defalarca gerçekleştirdiğimiz medeniyet şahlanışlarından birinin tam eşiğindeyiz. Türk milleti bu noktaya gelememesi için cumhuriyet tarihimiz boyunca tek parti zulmüyle, vesayetle, darbeyle, terörle engellenmeye çalışıldı. Önümüzdeki engelleri birer birer aşarak buraya kadar geldik. Herkes kendi hesabını yaparken kader hükmünü verdi ve kendimizi yeni bir küresel değişimin tam merkezine yerleştirmeyi başardık."
"Hiçbir temeli olmayan finans hareketlerine karşı da tedbirlerimizi alıyoruz. Bugün üretim tarafında çarklar dönüyor. Turizm sektöründe potansiyelimiz çok büyük, hazırlıklarımız tamam. Salgın tedbirlerinden etkilenen yeme içme sektöründekiler başta olmak üzere tüm esnaflarımızın sorununu biliyor ve bunu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Mecburen sıkılaştırmaya yöneliyoruz. Amacımız ülkemizi bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır.
Türkiye'nin tek başına salgını yenmesi önemli değildir, önemli olan dünyadaki genel iyileşmesinin gerisinde kalmamak, mümkünse önünde gitmektir. Avrupa ülkelerinin hemen tamamı Türkiye'den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Ramazan ayında vaka sayılarında birkaç binli rakamlara düşürebilirsek, turizm sezonunu ve bunun içerde yol açacağı hareketliliği yakalayabiliriz. Ramazan ayında tedbirlere riayet ederek salgının boynunu da kıracağız. Hepimiz aynı Türkiye gemisindeyiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı