Erdoğan’dan çağrı: Fransız mallarını asla satın almayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara Fransız markalarını satın almama çağrısı yaptı.

GÜNDEM 26.10.2020, 15:38 26.10.2020, 15:46
35
Erdoğan’dan çağrı: Fransız mallarını asla satın almayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'na katıldı.

Erdoğan burada katılımcılara seslendi.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında son günlerde gündemin önemli konularından biri olan Fransa'daki İslam'a ve Müslümanlara yönelik ırkçı söylemlere de değindi.

"DÜNYA LİDERLERİNE SESLENİYORUM"

Erdoğan konuşmasında, "Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin'de zulüm, Irak ve Afgansitan'da terör can almaya devam ediyor. Fransa'da yaşananlar, Almanya'da yaşananlar bunlar dünyanın gözü önünde oluyor. Batı, özellikle Hırstiyan dünyasına sesleniyorum, Musevilere sesleniyorum; İnsanız, insan olarak Hıristiyan olmak suç değildir ona da sahip çıkıyoruz, Museviye de sahip çıkıyoruz. Fransa'da Müslümanlara zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum.

"FRANSIZ MALLARINI SATIN ALMAYIN"

Nasıl Fransa'da Türk markalı mal satın alınmayın diyorsa, buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız mallarını satın almayın." dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Salgın dalgalar halinde yayılmaya devam ediyor. Vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde diğer ülkelere göre krizi daha hafif geçiriyoruz."

"Bizleri asıl endişeye sevk eden Müslümanların içinde bulunduğu ahvaldir. İslam alemi gerçekten sancılı zorluklar yaşıyor. Zulmün, terörün, işkencenin her an işlendiği bir dönemin içindeyiz."

"Bizim dinimizde Hıristiyan olmak suç değildir, Musevi'ye de sahip çıkıyoruz, ama gelin Fransa'da bir zulüm varsa gelin oradaki Müslümanlara da sahip çıkalım diye buradan dünya liderlerine sesleniyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı