Erdoğan’dan, Furkan Vakfı açıklaması: Müdahale şekli yanlıştı!

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında Erdoğan'ın camide biber gazlı müdahaleye verdiği tepkiyi yazdı.

GÜNDEM 05.05.2021, 07:50
16
Erdoğan’dan, Furkan Vakfı açıklaması: Müdahale şekli yanlıştı!
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul ile eski Ayasofya imamı Mehmet Boykukalın hakkındaki ilgili gündemlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geldiğini yazdı. Selvi'nin aktardığına göre Erdoğan, "Boynukalın'ın ifadelerini duyunca yüzünü buruşturdu."
Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:
Alpaslan Kuytul’culara camide biber gazlı müdahale ile Ayasofya’nın eski imamı Mehmet Boynukalın’ın “pamuk” göndermesi AK Parti MYK’da gündeme geliyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Camide onlara müdahale şekli yanlıştı. Onların yaptığı da yanlıştı. İkisi de yanlış” diyor. Dini meselelerde siyasetin değil, Diyanet’in konuşması gerektiği üzerinde duruluyor. Erdoğan, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet’le bir toplantı yapılması talimatını veriyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir çaba içinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kapsamlı bir toplantı yapılarak, bu konular ele alınacak.
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mehmet Boynukalın’ın “pamuk” göndermesinden haberi olmadığı anlaşılıyor. Erdoğan duyunca yüzünü buruşturuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı