Erdoğan'dan 'imar affı' açıklaması: Bunun affı maffı olmaz

"Dikey mimariye hep karşı çıktım" diyerek imar affı ile ilgili açıklama yapan erdoğan, "Anayasa'nın 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. Bu işin affı maffı olmaz" dedi.

GÜNDEM 12.04.2023, 23:20
3
Erdoğan'dan 'imar affı' açıklaması: Bunun affı maffı olmaz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ortak yayınında İstanbul'da yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu ve 300 bininin acil dönüşmesi gerektiğini belirtti. Bu durumda kentsel dönüşümün önemini vurgulayan Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin de rezerv şehirlerin meydana çıkmasını sağlayacağını ve burada konut inşaatlarına başlanacağını söyledi. Kentsel dönüşümü kabul edenlere, rezerv şehirlerden yer vereceklerini belirten Erdoğan, bu sürecin bir takım engellerle karşılaştığını da sözlerine ekledi.
Erdoğan, imar affıyla ilgili de "Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Bu işin affı maffı olmaz" şeklinde konuştu. Dikey mimariye hep karşı çıktığını belirten Erdoğan, katalog suçların olduğu durumlarda af çıkmasının mümkün olamayacağını ifade etti. Böylelikle, Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar, kentsel dönüşüm ve imar affı konularının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı