Erdoğan'dan Irak liderine net mesaj: PKK'yı terör örgütü olarak tanıyın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani'yle toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Sudani'ye "PKK'yı terör örgütü olarak tanıyın" dedi.

GÜNDEM 21.03.2023, 22:10
1
Erdoğan'dan Irak liderine net mesaj: PKK'yı terör örgütü olarak tanıyın
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani'yle toplantısı sona erdi. Liderler toplantının ardından kameralar karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir." dedi.
Erdoğan şunları söyledi:
"Türkiye ve Irak komşuluk hukuku çerçevesinde bunları çözme kararlılığını daima göstermiştir. Bugün aynı iradeyi ortaklık ruhunu devam ettiriyoruz. Bizler terörün acısını ve kanlı yüzünü çok iyi bileni bunun bedelini ödemiş ülkeyiz. Terörizmin her türlüsüyle mücadele etmeyi görev addediyoruz"
Irak Başbakanı Şiya Es Sudani ise, güvenlik konusunun Türkiye ile Irak arasında önemli meselelerden birisi olduğunu belirterek, "Hiç bir zaman Irak kendi toprakları üzerinden Türkiye’ye saldırı olmasına izin vermez. İstihbarat ve bilgi paylaşımıyla bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. İlişkilerimizi güvenlik meselesinin olumsuz etkilememesini arzulamaktayız. Türkiye ve Irak’ı bu konuda ortak eyleme sahip olduğun biliyorum" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı