Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya sert tepki: Kusura bakmasınlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularıyla ilgili "Pazartesi geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar." dedi.

GÜNDEM 16.05.2022, 22:55
6
Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya sert tepki: Kusura bakmasınlar
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ikili görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasında önemli iş birlikleri adımlar atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun’u ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.
İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin soruyu cevaplayan Erdoğan, şunları söyledi:

* “Her iki ülkeyle ilgili dışişleri bakanları arasında bazı görüşmeler yapıldı. Fakat açık ve net bir şeyi söylemem lazım. Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık ve net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde kaldı ki terör örgütlerine karşı kalkıp biz karşıyız deseler bile ki teslim etmeleri gereken bazı teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var.
* Velev ki teslim edeceklerini dahi söyleseler; biz şuna inanırız. Bir delikten iki kez sokulmaz. Daha önce Yunanistan NATO’dan çıkmıştı. O dönemin yönetimini tekrar Yunanistan'ın NATO’ya girmesini sağladı. Milletime sesleniyorum. NATO’nun en önde gelen ülkeleri Yunanistan'a her türlü desteği veriyor mu? Yunanistan’da üstler kuruyorlar mı, kuruyorlar. Biz bunlara nasıl inanacağız.
* İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri konuşturuyorlar. Özel davetler çıkarıyorlar. Hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında. Pazartesi Türkiye’ye geleceklermiş. Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar.
* Her şeyden önce Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bu süreçte bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz. O zaman NATO bir güvenlik örgütü olmaktan çıkar Teröristlerin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir yer haline gelir. Biz sokulduğumuz yerden tekrar sokulamayız, kusura bakmasınlar.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı