Erdoğan'dan Kirişci'ye talimat: Enerji Bakanı apar topar çağrıldı

Erdoğan'dan Tarım Bakanı Vahit Kirişci'ye talimat verirken Enerji Bakanı apar topar toplantıya çağırıldı.

GÜNDEM 09.08.2022, 10:40
3
Erdoğan'dan Kirişci'ye talimat: Enerji Bakanı apar topar çağrıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında partisinin yetkili organlarından gelen şikayetleri dinlerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye talimat verdiği ortaya çıktı. Erdoğan’ın market fiyatlarına göre daha uygun fiyata ürünler satan Tarım Kredi Kooperatifleri’nde fiyatların yeterince uygun olmadığını belirterek fiyatların daha da aşağıya çekilmesini istedi.

AKP MKYK toplantısında Tarım Bakanı Kirişci sunum yaparken tarımsal desteklemelerle ilgili yeni bir paketin hazırlanarak çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca tarımsal sulamalarla ilgili sıkıntılara da değinen Kirişçi, Güneydoğu’da, özellikle de Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerinin mağduriyet oluşuturduğunu söyledi. Gazete Durum'dan Yelda Gökdağ'ın kulis haberine göre Bakan Kirişci'nin şikayeti üzerine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i apar topar toplantıya çağırdı. Erdoğan, toplantıya katılan Dönmez’e elektrik kesintilerinin nedeninin araştırılması talimatı vererek, "Vatandaş mağdur olmasın, uzun süreli elektrik kesintileri olmaması için gerekli önlemleri alın" dediği öğrenildi.

Artan gıda fiyatlarına karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini ve bunun için tarım kredi kooperatiflerinin fiyatlarını düşürmesini istediği belirtildi. Özellikle et fiyatlarında indirim yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, Kirişçi’ye, "Tarım kredi kooperatifleri kâr amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alışveriş yapabilsin" dediği öğrenildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı