Erdoğan'dan konsolosluk tepkisi: Kabine Toplantısı'nı işaret etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Aydın'da katıldığı gençlik buluşmasında, İstanbul'daki konsoloslukların kapatılmasına ilişkin Kabine Toplantısı'nı işaret ederek, "Gerekli kararları alacağız" dedi.

GÜNDEM 05.02.2023, 23:00
2
Erdoğan'dan konsolosluk tepkisi: Kabine Toplantısı'nı işaret etti
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi'nde düzenlenen Aydın Gençlik Buluşması'na katıldı.
Avrupa'daki provokatif eylemlere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa, Amerika seçimleri etkilemek için çaba harcıyor. Şahsımız aleyhine kampanyalar bunun içindir. Kutsal kitabımızı yakma eylemlerinin gayesi budur" dedi.
"14 Mayıs sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilliğine mi, yoksa genel başkanlığa mı bay bay diyecek?" sorusuna Erdoğan, "Henüz bu 6 artı 1, yani yedili masa adayını belirleyemedi ki... Bizim öyle bir derdimiz yok. Onlar henüz adayını belirleyemedi. Öncelikle adaylarını bir açıklasınlar bakalım. Ama biz, karşımızda kim olursa olsun, Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah, 14 Mayıs'ta da şurada zaten Mart ayının 10'unda Cumhurbaşkanı olarak kararnameyi açıklayacağım. Bu kararnameyi açıklamak suretiyle de artık seçim atmosferine gireceğiz" yanıtını verdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu'nun Altılı Masa'da olmasını sorgulayan Erdoğan, "Şimdi Erbakan Hocamızın gerçekleştiremediğini eğer biz gerçekleştirdiysek demek ki biz iz sürme noktasında başarılı olduk. Ve bu başarımız devam ediyor. Biz, Temel Bey'in maalesef burada, bu masanın etrafında yer almasını anlamakta zorlanıyoruz. Kendi bileceği iştir. Benim milletimde aklıselim sahibi olanlar da zaten bunlara gereken dersi veriyor. Şu ara da kamuoyu araştırmalarında bindelerde dolaşıyorlar. Sizin gibi böyle şuurlu gençlik oldukça, 14 Mayıs bir başka olacak" dedi.
"Seçim dönemine girdik. Bazı ülkelerin konsoloslukları kapatıldı, ardından terör uyarıları geldi. Bir şeylerin amaçlandığı belli. Ne yapılmaya çalışılıyor?" sorusuna Erdoğan, "Bunların hepsi şu anda zamana oynuyorlar. Geçenlerde Dışişleri Bakanlığımız bunların hepsini çağırdı, bunlara gereken ültimatomu verdi. 'Eğer bu tür şeyleri devam ettirecek olursanız, bunun hesabını ağır ödersiniz.' dedi. Ve öyle zannediyorum ki pazartesi günü Kabine Toplantımız var. Orada da gerekli kararları alacağız" cevabını verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı