Son Dakika

Erdoğan'dan koronavirüs aşısı açıklaması: Elimizde yeterince var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de süren aşılama çalışmalarıyla ilgili yöneltilen soruya "Herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda elimizde yeterince aşı var." cevabını verdi.

GÜNDEM 30.04.2021, 14:20
Erdoğan'dan koronavirüs aşısı açıklaması: Elimizde yeterince var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında aşı tedarikiyle ilgili sorulara cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda elimizde yeteri derecede aşımız var.” dedi.
Erdoğan, Çin aşısıyla ilgili olarak da, "Şi Cinping ile de önümüzdeki ayın ilk yarısında bu konuyla ilgili bir görüşmemiz olacak. Oradan da tekrar ciddi miktarda aşının gelmesiyle bu sayıyı yakalamış olacağız." açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum. Onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar. Bunlar Bürgenstock zirvesindeki görüşmede de yalan söylediler, aldattılar. Bunlar yalancı. Dürüst değil. Şimdi yine aynı şeyi yapıyorlar. Bazı görüşmeler Dışişleri Bakanlarımız arasında yapıldı. Yine geldiler, farklı farklı şeyler söylüyorlar. 
Elimizde yeteri derecede aşı var. Rusya'dan Sputnik aşısı geliyor, gelecek. Gerekirse sayın Başkan ile de görüşmemizi yapacağız. Sayın Putin ile yapacağımız görüşmeden de, bu işle ilgili çok ciddi miktarda Sputnik aşısı Rusya'dan gelecek. Şi Cinping ile de önümüzdeki ayın ilk yarısında bu konuyla ilgili bir görüşmemiz olacak. Oradan da tekrar ciddi miktarda aşının gelmesiyle bu sayıyı yakalamış olacağız. Eylül-ekim gibi yerli aşı çalışmalarında da inşallah üretime geçilebilir. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı