Erdoğan'dan 'kripto para' çıkışı: Kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto paraya ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz" dedi.

GÜNDEM 21.10.2022, 15:40
3
Erdoğan'dan 'kripto para' çıkışı: Kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 'Blokzincir İstanbul' zirvesinde konuştu.
Kripto paraya ilişkin konuşan Erdoğan, "Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine bizatihi kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz. Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bizatihi bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Merkez Bankamız bünyesinde kripto parayla ilgili bir çalışma yürütülmektedir" dedi.

Erdoğan, "Siber dünya kavramı genişlerken, Türkiye'yi de çağın önüne getirecek gelişmeleri hazırlayacağız. Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kritpto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojilerinin geliştirilmesinin içinde yer alarak daha büyük ve münbid mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız Togg otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembolleridir diyen Erdoğan, "Türkiye 62 savunma sanayi projesinden 750’nin üzerinde projeye ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır", ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı