Erdoğan'dan şampiyon cimnastikçilere: Madalyaları çaldırmayın ha

Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya alan cimnastikçiler ile Beştepe'de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yalnız madalyaları çaldırmayın ha." dedi.

GÜNDEM 03.06.2021, 10:40
3
Erdoğan'dan şampiyon cimnastikçilere: Madalyaları çaldırmayın ha
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya alan cimnastikçileri kabulünde konuştu. Basına kapalı süren 1 saatlik kabulde Erdoğan, “Yalnız madalyaları çaldırmayın ha. Geçenlerde öyle bir haber okudum, 40 küsur madalyayı birileri çalmış.” dedi.
Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda birinci olan Ayşe Begüm Onbaşı'yı kutlayan Erdoğan, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi başarıyla temsil eden cimnastikçileri kutladı.
Olimpiyat hayaline bir adım daha yaklaşıldığını belirten Erdoğan, sporcuların başarılarının katlanarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, atletizmden karateye, güreşten basketbola kadar pek çok branşta elde edilen başarıların milletin göğsünü kabarttığını dile getirerek, şunları kaydetti:
Sporculara, "madalyaları çaldırmayın" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40'ın üzerinde madalyanın çalındığının haberlere yansıdığını hatırlattı. Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın madalya kazanan sporculara kasa hediye edebileceğini kaydetti.
"Sporun her alanında dünyada üst sıralara tırmanan Türkiye'nin daha önce sınırlı varlık gösterdiği cimnastikte de yeni bir hava yakalaması, geleceğimiz adına gerçekten ümit vericidir. Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda kazanılan madalyalar, cimnastik sporuna olan ilgiyi artırmanın yanı sıra diğer branşlardaki sporcularımıza da ilham kaynağı olacaktır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı