Erdoğan'dan seçim açıklaması: Bize karşı yol yürüyen kaybeder

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akdeniz’de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır" dedi.

GÜNDEM 09.08.2022, 15:55
2
Erdoğan'dan seçim açıklaması: Bize karşı yol yürüyen kaybeder
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Abdülhamid Han Sondaj Gemisini İlk Görev Yerine Uğurlama Töreni'nde konuştu. Geminin görev yerini Yörükler 1 Kuyusu olarak açıklayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Abdülhamid Han sondaj gemimizle Türkiye farklı bir yere gelmiştir" açıklamasında bulundu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

Sözümüzün somut örneği olan Abdülhamid Han sondaj gemimiz, Türkiye'nin enerji alanındaki yeni vizyonunun da sembolümüz. Daha önce paramızla dahi yaptıramadığımız sismik araştırma süreçlerini artık kendi imkânlarımızla yürüttüğümüz bir döneme girdik. Denizlerde dünyada eşine az rastlanır bir sondaj filosuna sahibiz. Gerekli hazırlıklar sonrası Akdeniz ve Karadeniz'de çalışmalara başladık. Fatih sondaj gemimizi her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervi ülkemize maddi karşılığının çok ötesinde moral vermiştir.
Doğal gaz işleme tesisimizin de temelini geçtiğimiz yıl attık. Haziran ayında denize boru döşeme işlemine başladık. Sığ kısımlarda işlemi bitirdik, derin kısımlarda 165 kilometrelik hattın 100 kilometresini bitirdik. Denizin altında adeta enerji üssü kuruyoruz. Bugün Abdülhamid Han Gemisi'ni Akdeniz'e yolcu ediyoruz. Ülkemizde ilk petrol bulunan yer bundan 135 yıl önce İskenderun'du. Bu defa da "Ya Allah Bismillah" diyerek Gazipaşa'nın 55 km açığındaki Yörükler 1 kuyusuna uğurlayacağız. Akdeniz’de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur. Abdülhamid Han Sondaj Gemisi çalışmalara başladığında arkalarına aldıkları ağa babalarına güvenerek bize efelik etmeye yeltenenler muhtemelen çıkacaktır. Şımarıklıklarını artıranların sonu bir gün kafayı duvara çarpıp kendine gelmek olacaktır.
Ne kuklalar ne de onların iplerini ellerinde tutanlar Akdeniz’de hakkımız olanı elimizden alamayacaktır. Biz kendi işimize bakmaya devam edeceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu çabalarımıza destek veren herkesle yol almaya hazırız. Uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış haklarımızı uydurmalarla yok saymak isteyenlere bu lokmanın onların boğazından geçmeyecek kadar büyük olduğunu da hatırlatmak istiyorum. Gerektiğinde dişe diş mücadele vermekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Bizimle birlikte yol yürüyen kazanır. Bize karşı yol yürüyen ise kaybeder.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı